Home A múlt rejtélyei 10 család borzalmasan félelmetes átkokkal I.

10 család borzalmasan félelmetes átkokkal I.

498
0
Megosztás

Ennek a cikknek az olvasása 3 percig tart

A régi időkben az átkok igen népszerűnek számítottak, így rengeteg család van, akiknek múltjában megbújnak ilyen jellegű borzalmak. Most ebből fogunk nektek tízet bemutatni!

10. A Grimaldi átok
Monaco jelenlegi uralkodó családján a mai napig átok ül. I. Rainer herceg elrabolt és meg is erőszakolt egy szépséges szolgálólányt, aki bosszúból boszorkány lett, és megátkozta a családot, mely szerint sohasem találhatják meg a házasságban az igazi boldogságot.
Hátborzongató, de III. Rainer herceg felesége, Grace Kelly meg is halt egy borzalmas autóbalesetben. Azonban három gyerekük is vitte tovább a szerencsétlenséget. Legidősebb lányok először elvált, majd megözvegyült, most a harmadik házassága állítólag működik. Azonban húga sem sokkal szerencsésebb, hiszen rengeteg férfiben próbálta megtalálni a boldogságot.

1

9. A Kennedy átok
A Kennedy család átka igencsak híres, azonban kérdéses, hogy ki indította azt útjára? A történet szerint John F. Kennedy ükapja, Thomas Fitzgerald volt a ludas. 1842-ben felfedezett egy láda aranyat egy ír faluban, amely állítólag meg volt átkozva. Azonban egy másik történet szerint JFK apja, Joseph összeakasztotta a bajszát néhány rabbival, akik megátkozták őt.

2

8. A sárkány átka
Ez a történet Bruce Lee és fia, Brandon halálnak misztikus körülményeiről szól. Rengeteg összeesküvés-elmélet látott már napvilágot erről. Egy verzió szerint a kínai maffia, esetleg egy Kung Fu mester ölte meg őket. Azonban egy harmadik teória szerint itt is családi átok lappang a háttérben, amelyet Bruce apja, Lee Hoi Chuen hozott be a családba. Állítólag egyik nap Lee Hoi Chuen felidegesített egy csapat kínai kereskedőt, akik megátkozták a családot. Az átok szerint a család összes férfitagja fiatalon fog meghalni. Igaz vagy sem, Lee és felesége nagyon féltek az átoktól. Miután első fiuk (Bruce bátyja) elhunyt azonnal lánynevekkel kezdték el illetni a fiút, hátha azzal elűzhetik a gonosz szellemet. Azonban ez nem igazán sikerült.

3
7. A nepáli királyi család átka
2001-ben a nepáli koronaherceg megölte apját, anyját és hét másik tagját a királyi családnak, majd magával is végzett. Mentek a találgatások, hogy miért is történhetett meg a tragédia. Sokan azonban nem is lepődtek meg az eseményen, hiszen a monarchia bukását már 200 évvel ezelőtt megjósolták. A legenda szerint Nepál első királya, Prithvi Narayan Shah találkozott egy jógival, akit Gorakhnath-nak neveztek. A férfi hányni kezdett, majd felajánlotta azt a királynak. Őfelsége azonban elborzadt és elutasította a csodás ajánlatot, ami kivívta a férfi bosszúját, mire Gorakhnath elmondta, hogy csak tíz generációja lesz a rezsimjének. Így is történt.
4
6. A Kohary-Coburg átok
Ez az átok egy elégedetlen szerzetestől ered. A történet szerint a szerzetes egy Kohary volt, akit kizártak a családi örökségből, miután szerelmének tárgya, Antoinette Kohary inkább Ferdinand Coburggal házasodott össze. Az apa annyira elégedett volt a friggyel, hogy mindent a párra hagyott. Ezért a szerzetes megátkozta a családot.
Később a Coburg-Kohary ág leszármazottja igazán balszerencsések voltak. Különböző betegségekben szenvedtek, amely bukásukat okozta.
5