Home Cikkek 10 félelmetes lény a világ minden tájáról

10 félelmetes lény a világ minden tájáról

380
0

Hogyha horrorokban felbukkanó szörnyetegekről beszélünk, akkor sok esetben legendák és való életben előforduló történetek szolgáltatták az alapot.  Most tíz igencsak félelmetes lényt hoztunk nektek a világ minden tájáról.

Nykur – Izland

Ez az alakváltó szörnyeteg leginkább egy lóhoz hasonlít. A Nykur magához csalja áldozatait, majd belovagol velük egy tóba, ahol megfullad a szerencsétlen utas. Hogyha meg akarod így végezni, akkor a nevét kell ordítanod. A helyi legendák szerint a Nykur a jéggel van kapcsolatban, leginkább a repedő jég hangjával. Amikor ezeket meghallod, akkor valakit éppen a tóba csalt a teremtmény.

1
Wendigo – Kanada

Ez az alakváltó szörnyeteg leginkább egy lóhoz hasonlít. A Nykur magához csalja áldozatait, majd belovagol velük egy tóba, ahol megfullad a szerencsétlen utas. Hogyha meg akarod így végezni, akkor a nevét kell ordítanod. A helyi legendák szerint a Nykur a jéggel van kapcsolatban, leginkább a repedő jég hangjával. Amikor ezeket meghallod, akkor valakit éppen a tóba csalt a teremtmény.

A Wendigo az algoquin indiánok legborzongatóbb teremtménye volt. Az emberszerű, mégis szörnyűséges lény leginkább étvágyáról ismeretes. A lényt leginkább a téllel és a hideggel kapcsolják össze. A legyőzéséhez tűzre van szükségünk, amely megolvasztja a szörnyeteg jégszívét. A második szakaszban elég sok ezüstre is kell, hogy megtisztítsuk a Wendigo szívét. Ez lehetséges golyókkal is, mint a vérfarkasoknál. A végül érdemes még a fejébe is szúrnunk pár dolgot, hogy végleg megöljük.

2

Manananggal – Fülöp-szigetek
Ez a félelmetes lény alvó, állapotos nőket keres, hogy megegye magzatuk szívét. Hogyha meg akarod védeni magad, akkor érdemes tőrt, napfényt, esetleg buntot pagit használnod (amely egy rája farkából készült ostor). Hogyha képes leszel bekenni felsőtestét fokhagymával, sóval és hamvakkal, akkor biztosan békén fog hagyni téged.

3

Mylings – Svédország
A skandináv lény története igencsak tragikus. A Mylingek a megkereszteletlen gyerekek, akik képtelenek a továbbállni haláluk után. Arra vannak kényszerítve, hogy a világot járják addig, amíg valaki nem temeti el őket, ezzel megadva a lehetőséget a továbblépésre. Azonban ez nem is olyan egyszerű feladat, hiszen a Myling éjjelente ugrik az utazók hátára, és a vándornak egészen a legközelebbi temetőig kell cipelnie őt. A Mylingok lelke nagyon nagy és nehéz, minden egyes lépés borzalmasnak ígérkezhet a temetőig. Hogyha viszont a vándor elfáradna, akkor a Myling egyszerűen megöli őt, és keres magának egy másik lelket.

4

5

6

Chupacabra – Közép és Dél-Amerika
A Chupacabra legendája Puerto Ricóból eredeztethető. Először 1995-ben írták le, ekkor többen látni vélték Közép és Dél- Amerikában, emellett az Egyesült Államok bizonyos részein. Nem támadja meg az embereket, ehelyett három lyukon keresztül szárazra szívja a testüket. Természetesen a városi legendára semmilyen bizonyíték sincs.
7

Loch Ness-i szörny – Skócia

Valószínűleg a világ egyik legismertebb szörnyetege, Nessie, aki a skót felföldön éli mindennapjait. Népszerűsége a huszadik században nőtt meg. Nessie állítólag hatalmas szörnyeteg, aki képes kiemelkedni a vízből. Természetesen a hosszú évek alatt sem fénykép, sem videó nem készült a szörnyről, amely aláírná, hogy létezik. De ez senkit sem riasztott vissza attól, hogy továbbra is keresse.

Jersey Ördög – New Jersey, Egyesült Államok
A Jersey ördögnek igencsak érdekes eredettörténete van, amelyben megjelenik az ördög is. A sztorihoz vissza kell mennünk a 18. század közepére. Egy boszorkány, Deborah Leeds ráébredt, hogy terhes 13. gyermekével. A nő meg volt győződve arról, hogy gyermeke az ördögtől származik. A gyermek születése után szörnyeteggé változott, akinek még szárnyai is voltak. A gyerek megölte a babát, és kiszállt a kéményen, és eltűnt a közeli erdőben. Az ördög megölt rengeteg állatot és pár gyermeket is. A Jersey ördög legendája a mai napig él, de még senkinek sem sikerült elkapnia.

Aswang – Fülöp-szigetek
Az Aswang nagyon hasonlít a Manananggalhoz, azonban mégis különbözik. Az Aswang alakváltó, aki nappal teljesen normális polgárként éli az életét, de azért némi zavart okoz. Sokszor összebarátkozik a szomszédokkal, de éjjelente szíveket és májakat szerez magának fogyasztásra. Sokszor kisbabákat rabol, helyükre kitömött babákat tesz. Azért is félelmetes, mert nagyon kedves teremtmény tud lenni.

8

Bizzarium