Home Hírek UFO-aktákat ígért Snowden?

UFO-aktákat ígért Snowden?

78
0

Valószínûleg nem sokan vannak, akik ne hallották volna az elmúlt hetekben Edward Snowden nevét. Õ az a férfi, aki az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (National Security Agency) szerzõdéses alkalmazottjaként kiszivárogtatta a sajtónak az NSA által végzett titkos adatmegfigyelés részleteit. A hatalmas nemzetközi botrányt kirobbantó harminc éves amerikai férfit sokan még a hazájában is hõsnek tartják, ugyanakkor az USA kémkedés miatt vádat emelt ellene.

Snowdennek szinte az utolsó pillanatban sikerült Hawaiiról Hong-Kongba, majd onnan Oroszországba menekülnie és a mai napig a moszkvai reptér tranzitvárójában várja, hogy valamelyik ország befogadja. Nem érkezett azonban üres kézzel, nála van négy laptop, amelyek tele vannak további titkos amerikai dokumentumokkal, köztük állítólag olyanok is, amelyek azt bizonyítják, hogy az Egyesült Államok tud egy olyan civilizáció létezésérõl, amelyik az embernél is jóval fejlettebb.

A hírt közlõ Internet Chronicle nevû portálról ugyanakkor érdemes tudni, hogy cikkeikkel kizárólag a szenzációt hajhásszák és a feltûnést keresik, amelynek érdekében idõnként még attól sem riadnak vissza, hogy saját maguk kreáljanak híreket. Ezúttal azonban siettek leszögezni, hogy nem errõl van szó, ennek ellenére, amíg az erre vonatkozó iratok nem látnak napvilágot, kár lenne feltétlen hitelt adni a Snowdennek tulajdonított szavaknak, amelyek a portál szerint a következõk:

A legmagasabb kormányzati szinteken folyó kommunikáció és a hivatalos sztori, miszerint ezek mind csak meteorológiai ballonok, egyértelmûen nem igaz. Ha valami, akkor ezek a dokumentumok világosan kimondják, hogy az UFO-kat egy, a mi intelligenciánkat is meghaladó idegen civilizáció vezeti.”

“Mivel a ballisztikus rakéták nyomkövetõ rendszere és a mélytengeri hangradarok államtitoknak minõsülnek, így a tudósoknak nincs hozzáférésük ezekhez az eszközökhöz. Ámbár, a DARPA-val (Fejlett Védelmi Kutatási Projektek Ügynöksége) szerzõdött vállalkozók többsége biztos benne, hogy a Föld köpenyében a Homo sapiens-nél jóval intelligensebb faj él. Ennek már csak azért is van értelme, ha belegondolsz, mert ez az egyetlen hely a bolygón, ahol a körülmények több-kevésbé változatlanok maradtak az évmilliárdok során.”

“Az elnököt naponta tájékoztatják ennek a fajnak a tevékenységérõl, elemzõk pedig biztosak benne, hogy technológiailag annyival fejlettebbek nálunk, hogy nagyon csekély esélyünk lenne velük szemben egy esetleges háborúban. Az általános álláspont az, hogy mi csupán olyanok vagyunk számukra, mint a hangyák, ezért nagyon valószínûtlen, hogy kommunikációs kapcsolatba lépjenek velünk.”

Korábban a WikiLeaks alapítója, Julian Assange ígért az UFO-kkal kapcsolatos titkos iratokat. A közvélemény egy része akkor szintén szkeptikusan fogadta az errõl szóló hírt, ám késõbb több ilyen jellegû titkos amerikai irat is nyilvánosságra került. Az Internet Chronicle szerint Snowden most azt ígérte, ha menedékjogot kap és hagyják, hogy tovább folytassa “hõsies munkáját”, az idegenekre vonatkozó dokumentumokkal is azonnal elõáll.