Home Cikkek Farkasember szedi áldozatait a Fülöp-szigeteken

Farkasember szedi áldozatait a Fülöp-szigeteken

2

f5fd4e435d98b5adbc0008602ad99ce0A helyiek szerint farkasember pusztítja az állatállományt a Fülöp szigetek középső részén. A földművelők elmondták, hogy telihold idején egy titokzatos lény tép darabokra az állatokat. A titokzatos jelenség Sibale szigetén ütötte fel a fejét. A lakosoknak fogalmuk sics, micsoda kegyetlen állat lehet az, amelyik ilyen szörnyű állapotban hagyja az áldozatukat, miután lakomázik belőlük.

A közelmúltban publikált egy cikket a Manila Standard Today, amiben földművesek arról beszélnek, hogy egyre növekszik a farkasembertől való félelem, amely csak telihold idején aktív és áldozatainak vérét szívja, majd letépí az olyan állatok végtagjait, mint a kecskék.

A kecskék tömeges gyilkosság a szigetországban már 2012 óta tart, minden telihold idején. Azóta már több mint 200 kecske esett az ismeretlen gyilkos áldozatául. A helyiek úgy tartják, hogy a bűnös nem más, mint a misztikus farkasember, egy ember, aki farkassá változik minden telihold idején.

A sziget, ahol a feltételezett farkasember jár, egy különálló hely a civilizációtól, mint bármelyik másik Fülöp sziget. Romblon tartományból öt órányi hajóút vezet el Sibale szigetéig, amely nincs messze az Oriental Mindoro szigettől. A lakosok innen szerzik be az olyan szükségleteiket, mint élelem, tisztálkodó eszközök, egészségügyi kellékek, stb.

Az nem tisztázott, hogy a farkasember egyedül vadászik-e, vagy csoportosan, mint a farkasok vagy a hiénák. Az utolsó támadás alkalmával kilenc kecske esett áldozatul San Vicente falujának közelében. A kecskék a falu törzsfőnökének, Ulpiano Ebora tulajdonában álltak. Az eset előtt még számos állatgyilkosság történt, Poblacion közelében. MIndent összevetve, az utóbbi hetekben 27 állat halt meg.

A lényt még senki sem látta, így kézzelfogható bizonyíték sincs a létezésére, csupán a tetemek jelenléte. A fülöp-szigeteki folklór tele van az alvilágból származó ijesztő lényekkel. A spanyol megszállás alatt a kolónia kormánya Panay szigetén elterjesztette az aswang kultuszát, amely nem más, mint a helyi változata az alakváltóknak, amely az európai húsevő banshee néven ismert. A legenda feltehetően azért terjedt el, hogy visszatartsák a filippínókat attól, hogy fellázadjanak a telepesek ellen, mert a lázadók általában éjjelente tartottak haditanácskozást.

Vannak akik összefüggést vélnek látni a titokzatos lény és a chupacabra között, amely az amerikai kontinensen pusztítja a teheneket és a kutyákat miközben éles fokaival kitépi a húsukat mint egy éhes vadállat és kiszívja a vérüket.

 

paranormal.hu

2 COMMENTS

  1. Tévedés az utolsó mondatban.A Chupacabra csak lecsapolja az áldozatai vérét-azaz kiszívja-de nem tépi ki a húsát.Ha valami kitépi a húsát az állatnak,és a vérét megissza az valami más,nem pedig Chupacabra.Azért azt kétlem,hogy vérfarkas lenne az elkövető.Bár-mondom BÁR,hogy ne nézzetek szkeptikusnak-az tök izgalmas,és érdekes lenne ha vérfarkas irtaná az állatokat! 🙂

    • Jah és mielőtt valaki megszólná (mert lett volna olyan) hogy miért vérfarkast írtam a farkasember helyett,azért mert szerintem (lehet valakik ennek az ellentettjét gondolják) mind2 egy és ugyan az 🙂