Home Cikkek Bi­zarr jelek, hogy kí­sér­tet jár a há­zad­ban

Bi­zarr jelek, hogy kí­sér­tet jár a há­zad­ban

0

Hal­lot­tál már ott­hon fur­csa za­jo­kat, kü­lö­nös han­go­kat? Ke­rül­tek-e ok nél­kül más­hová a tár­gyaid? Vajon a kép­ze­le­ted űz veled go­nosz tré­fát vagy eset­leg szel­lem ólál­ko­dik ná­la­tok? Íme, né­hány jel, mely föl­dön­túli erők je­len­lé­tére utal.

Sokak véleménye szerint, a kísértetek olyan lények, melyek nincsenek tudatában halott mivoltuknak, ezért nem tudnak elszakadni attól a helytől, ahol gyakran észlelik őket. De hogyan bizonyosodhatsz meg arról, hogy otthonodba túlvilági vendég fészkelte be magát? A következőkben felsorolt események halmozódásakor legalábbis érdemes gyanakodnod!

 

Ez a legjellemzőbb, s egyben talán legijesztőbb szellem-jelenség. Különböző tárgyak emelkednek fel a levegőbe vagy mozdulnak el. Esetleg olyan kisebb-nagyobb eszközök tűnnek el, melyekről pontosan tudod, hogy hova raktad. Ezen események okait a szellemvadászok a mai napig kutatják. Elképzelhető, hogy a tárgyak különös játékával jelezni szeretnének valamit neked a környezetedben lévő túlvilági lények. Azonban érdemes vigyázni, mert sok esetben rossz szándékúak lehetnek a szellemek – például azok, melyek bútortologatásra adják a fejüket. Ilyen esetben érdemes szakembert hívni.

620x0

 

A hirtelen felbukkanó illatok, kellemetlen szagok megint csak elgondolkodtatóak. Amilyen hirtelen megjelennek, olyan gyorsan el is illannak: husss… és már nem is érzel semmit. Persze megtalálhatsz a konyhapulton egy ottfelejtett citromot, vagy egy fotel alá leesett csokit, de nem minden esetben lelhető fel a kísérteties szagok forrása. Még talányosabb a helyzet, ha újra és újra ugyanaz az illat űz veled tréfát.

Borzongató tény, melyet gyakran hallani a túlvilágban jártasoktól, hogy a szellemek általában a haláluk körülményeire jellemző szagokat árasztanak. Példának okáért a Summerwind-kúriábansokáig lőporszagot éreztek – ám ezt a hely adottságai alapján semmi nem indokolta.

Biztosan veled is előfordult már, hogy a zárt ablakok ellenére fuvallat csapott meg. Ez is egy, a klasszikus jelek közül. Mások viszont hirtelen hőmérséklet változásról számolnak be. Előfordul, hogy szinte megfagy körülöttük a levegő, sőt saját leheletüket is látják olykor – miközben semmi nem indokolja ezt. Egyesek például sokkal nehezebben lélegeznek a szellemek jelenlétekor.

A kutyák és a macskák hő- és fényérzékelése fejlettebb az emberénél, így ezek az állatok érzékenyebbek a szellemvilágra is. Ha például kedvenced viselkedése egyik-percről a másikra megváltozik és különös reakciókat fedezel fel nála – például meredten bámul a semmibe vagy hosszan szuggerál egy pontot – akkor érdemes jobban odafigyelni rá. Egy amerikai idősek otthonában például egy cica mindig előre megérezte az ott élők halálát. Mindig ahhoz bújt oda, akit legközelebb elragadott a halál. A bentlakók a furcsa észrevétel ellenére nagyon is szerették a folyton doromboló cicust…

 

Veled már előfordult, hogy a tévéd vagy a rádiód egyszer csak magától bekapcsolt? Esetleg csatornát váltott, vagy zúgni kezdett? Ha a készülékhez vagy a távirányítóhoz senki nem nyúlt és sehogy sem tudod a történteket megmagyarázni, akkor nagy valószínűséggel túlvilági lény garázdálkodott körülötted. A paranormális esetek hívői szerint ilyen esetekben a kapcsolatfelvétel lehet a szándékuk.Az 1970-es években történt az a híres eset, melyben egy Thornton Heath-ben található kisváros lakói arra ébredtek álmukból, hogy megszólalt a rádió. Ezt az eseményt több furcsa jelenség is követte, többek között bútorok mozdultak el és folyamatos kopogás zavarta meg az emberek nyugalmát.

Pálus Attila a témában szakértő gyógyító szerint ilyen esetekről sokan számolnak be. Már csak ezért is biztos, hogy ezek teljesen valós, létező jelenségek.

Ripost