Home A múlt rejtélyei Ide ülj be olvasni, ha mersz! – Amerika 10 leginkább kísértetjárta könyvtára

Ide ülj be olvasni, ha mersz! – Amerika 10 leginkább kísértetjárta könyvtára

507
0
Megosztás

Bemernél ülni olyan könyvtárba olvasgatni, ahol tudod, hogy fényes nappal is szellemek járnak? Lennél olyan bátor, hogy oda járj könyveket kölcsönözni nem tudva, szellembe vagy emberbe futsz bele a sorok között? Megmutatjuk Amerika 10 igazán kísértetjárta könyvtárát. Mert a szellemek mindenütt ott vannak?

Willard  könyvtár

A Willard könyvtárnak van egy saját szelleme. Először 1937-ben tűnt fel a szürke hölgy, amikor a takarító jelentették, hogy láttak egy lebegő jelenést korhű ruhában a kazánházban … azóta több, mint 1000 észlelést jegyeztek fel, méghozzá elsősorban vizuális jellegűeket. Maer MacKay a Willard Könyvtár szellemének suttogója szerint más szellemek is laknak ott. Például gyakran észlelt fiú gyerekeket a pincében vagy az olvasóteremben. Olyat is látott már ezeken a helyeken, hogy könyvek lebegtek, fényes kis gömböket látott vagy megsimogatták a haját.

1

Parmly Billings  könyvtár

Karen Stevens könyvtáros írt egy könyvet a Montana-i szellemekről, és egy egész fejezetet szentelt a könyvtár különböző kísérteteinek. Vizsgálatai szerint egy sötét hajú nő kísért a pincében és furcsa sípoló hangot ad ki. Rajta kívül még van egy férfi szellem is a második emeleten, aki farmert és munkabakancsot visel. Akad még egy fehér alak is az ötödik emeleten, ami kívül az ablakok előtt mozog. További furcsa mozgásokat jegyzet fel a Montana szobában 2005 őszén ugyancsak rengeteg bejelentés érkezett a munkásoktól, amíg az épület renoválása folyt.

2

Andrew Bayne Memorial könyvtár

A könyvtár igazgatója Sharon Helfrich mondta 2005. október 25-én, a Pittsburgh Tribune-i interjúban, hogy ő már látott néhány furcsa dolgot, amióta 1998-ban átvette az igazgatóságot. Szokatlan fényekről számolt be, a mennyezeti ventilátor magától történő be- és kikapcsolásáról, bizonyos számok véletlenszerűen jelennek meg a számítógépe képernyőjén, árnyékok mozognak a termekben és egy viktoriánus ruhába öltözött nő is rendszeresen megjelenik. Diane Roose a könyvtáros mondta, hogy a könyvek néha szabályosan átrendeződnek maguktól a polcokon. Ha minden igaz, azóta történnek ezek a paranormális tevékenységek, mikor is 1998 után kivágtak egy 300 éves holland szilfát a könyvtár területéről, mert beteg volt. Az épületet 1912-ben Amanda Bayne Balph adományozta, aki kikötötte, hogy sosem szabad egyetlen fát sem kivágni a területről, mert azok részei a könyvtár misztikumának.

3

Blanche Skiff Ross Memorial könyvtár

Diákok számoltak be arról, hogy a könyvek leesnek a polcokról, a gördülő kocsikról és a hátsó lépcsőn különös zenét szoktak hallani. Sőt, már találkoztak egy idős férfi szellemével az erkélyen, aki szmokingot és sapkát visel. Más is kísért itt 1963-as építésű könyvtárban, például két lány viktoriánus ruhában, akik a lépcsőn játszanak. Illetve van egy fiatal nő is, hosszú fehér ruhában, aki könyveket olvas.

4

Saline városi könyvtár

A könyvtár eredetileg 1967-től 2003-ig színházépület volt. Azóta a könyvtárosok sokszor arról számolnak be, mintha egy fantom volna a nyomukban. Olyan jelenségekről is meséltek, hogy a körforgó és a papírok maguktól forogtak, a könyvek leesnek a polcokról, a fénymásoló időnként magától működik és az ajtó is magától szokott becsapódni. Egyszer, késő este, az igazgató Julie Hart hallott egy jellegzetes hangot, méghozzá annak a kézi írógépét, amit a könyvtár már régóta nem használ.

5

Peoria közkönyvtár

A legenda szerint a Peoria közkönyvtár átkozott földön épült, és ezért ad otthont legalább egy tucat szellemnek.  Az első három könyvtár igazgatói mind szokatlan körülmények között haltak meg. 1966-ban az eredeti könyvtár erősen megrongálódott és egy újat építettek a helyére, de a kísértetek ugyanúgy maradtak. Az alkalmazottak állítólag hallják a neveiket, hogy hívják őket, miközben egyedül vannak. Néhányan hideg huzatot is éreznek ilyenkor és olyan is akadt, aki azt állította, hogy a látta a halott igazgatók arcát.

6

Pattee könyvtár

A ?Shadowlands? honlapon írták, hogy munkavállalók és a diákok is jelentették, hogy furcsa sikolyok visszhangoztak fel a pinceszintről, és átlátszó lányok láttak könyvekkel a kezükben. De találkoztak már testetlen vörösen izzó szemű jelenéssel is. Mindenféle más jelenséggel is futották már össze, például a maguktól mozgó könyves kocsikkal.

7

Houston közkönyvtár

Kísérteties zenét hallott többször is a Julia Ideson Houston Közkönyvtár igazgatója. Úgy tudja, hogy a szellem Julius Frank Cramer, egy éjszakai portás, aki gyakorlott hegedűművész volt és gyakran játszott a könyvtárban zárás után. A pincében kialakított lakásban élt haláláig, 1936-ig.

8

Phoenixville-i közkönyvtár

Három különböző szellemről beszélnek a nemrégiben felújított 1902-es épületben. Egyikük egy hölgy, aki a padláson tartózkodik, legalábbis a könyvtár ügyvezető igazgatója John Kelley szerint.  Pörgős ruhát visel, magas kalapot, és jó pár századdal korábban élhetett. A Chester városi Paranormál Kutató Társaság vizsgálatai szerint 2006-ban furcsa, elszíneződött gömböket kaptak lencsevégre. A videó pedig egyértelműen azt mutatja, egy a könyvtári könyvek valóban maguktól esnek le a polcokról.

9

Scottsdale közkönyvtár

A Scottsdale- i közkönyvtárban több a természetfelettit kutató szervezet is vizsgálódott. A Sonora Paranormál Kutatóinak vizsgálatai szerint ártalmatlan, csupán a figyelmet kereső szellemek találhatóak meg a könyvtárban.

10

Női Portál