Home Földönkívüliek 180 napos határidő: elérhetővé tették a CIA összes UFO aktáit az interneten

180 napos határidő: elérhetővé tették a CIA összes UFO aktáit az interneten

0

A Black Vault nevű titkos kormányügyekkel foglalkozó weboldal, amely dokumentumok titkosítása alól való feloldással foglalkozik, több száz UFO-kkal kapcsolatos CIA dokumentumot tett közzé, melyek úgy tűnik, hogy a szenátusi nyomás hatására mégiscsak napvilágra kerültek a következő költségvetési törvénytervezet kapcsán. Ez a lista azonban nem teljes, a többi hatóság jelentéseit is várják, mindenesetre eddig ennyit sikerült elérni, a CIA teljesítette ezen kötelezettségét.

Ezek a dokumentumok most leginkább PDF formátumban tölthetők le és mindegyik UFO jelenségekkel foglalkozik. Néhány jelentés egészen az 1970-es évekig is visszamegy. A CIA szerint ez az összes dokumentumuk.

Az oldal alapítója, John Greenwald elmondta, hogy az Információ Szabad Áramlásáért Törvényre hivatkozva (Freedom Of Information Act (FOIA) körülbelül 10 ezer jelentés közzétételét kérvényezték. Ő megkapta ezeket a dokumentumokat és egymaga szkennelte be ezeket a azokat, ami nem volt kis munka.

Greenwald szerint már 20 évvel ezelőtt elkezdett küzdeni azért, hogy a CIA bocsásson nyilvánosságra UFO jelentéseket, így a mostani eredmény igazi siker. Az elérhető adattáron kívül a CIA kibocsátott egy CD-t is, melyen korábban közzétett jelentések is szerepelnek. A Black Vault megvásárolta ezt a CD-t, hogy kiegészítse vele a mostani gyűjteményt, teljessé téve az adattárat. Egyébként Greenwald azt is hozzátette, hogy a CIA-tól szándékosan elavult formátumban kapta meg a kért jelentéseket, hogy nehezebb legyen keresni konkrét dolgokra.

Attól függetlenül persze, hogy a CIA szerint ez az összes dokumentuma, vannak, akik szerint még rejtegetnek további iratokat.

Greenwald szerint az elmúlt órákban több ezren letöltötték már a dokumentumokat. Az adattárban olyan dolgok szerepelnek mint egy boszniai szökevény, aki kapcsolatban állt földönkívüliekkel vagy rejtélyes robbanások egy orosz kisvárosban. Sok jelentés egészen hajmeresztő, néhány könnyebben emészthető.

Egy másik történet egy kutatóról szól, aki egy UFO fedélzetén kapott információkat az 1970-es években.

Gerald szerint most végre az emberek egyszerűen hozzáférhetnek fontos információkhoz ami alapján kialakulhat bennük egy kép, hogy mi is folyik a háttérben.

Az archívum itt érhető el, de hamarosan mi is feltöltjük az archívumunkba.