Home Földönkívüliek 2014-től folyamatosan csökken az UFO észlelések száma

2014-től folyamatosan csökken az UFO észlelések száma

0

Éles hanyatlás állt be az UFO észlelések terén és senki nem tudja az okát, miért.A Nemzeti UFO Jelentési Központ (National UFO Reporting Center) szerint az UFO észlelések száma a 90-es évektől stabilan emelkedett, majd 2014-től hirtelen egy éles hanyatlás következett be.

Amíg a jelentések száma 8670 volt 2014 júniusában, addig 2018 júniusában ez a szám 1329 volt.

A NUFORC alapítója, Peter Davenport szerint az UFO kutatók számára érthetetlen ennek a számnak a csökkenése. Mindenki ugyanazokat a számadatokat látja és mindannyian össze vannak zavarodva.

Hozzátette azt is, hogy talán az UFO esetek száma csökken, de az is lehetséges, hogy az UFO szervezetekhez küldött jelentéseket elektronikusan blokkolják.

Alex Griffionen, a norvég az UFO Nyomozóiroda egyik alapítójának egy másik elmélete van. Az elmélet szerint valójában nem esik az UFO észlelések száma, hanem a NUFORC weboldala válik eyre kevésbé ismertté vagy az emberek nem találják már annyira hasznosnak.

Griffionen szerint a drónok elterjedése is egy hátráltató tényező. A drónok ugyanis egyre népszerűbbé válnak napjainkban és egyre furcsább alakú szerkezeteket gyártanak. Bővülnek a technikai képességeik is és sok ember ha igazi UFO-t is észlel, könnyen rámondhatja, hogy csak egy drón.

Business Insider | paranormal.hu