Home Cikkek 300 azonosítatlan tárgy repül el évente Skóciában

300 azonosítatlan tárgy repül el évente Skóciában

0

101809UFO kutatók zarándokhelye lett egy kisváros Skócia szívében. Bonnybridge felett háromszáz azonosítatlan repülő tárgy észlelését jelentik minden évben. Magyarázat nincs rá.

A világűri vendégek hívői szerint Bonnybridge olyan megmagyarázhatatlan események helyszíne, mint Roswell Új-Mexikóban vagy a Bermuda-háromszög. Egy biztos: sehol a világon nem észlelnek annyi furcsaságot, mint a Glasgow-tól északra fekvő, álmos kisvárosban. A település ötezer-ötszáz lakosa közül kétezer volt már tanúja megmagyarázhatatlan égi jelenségeknek. A városka légterében szerintük a legkülönbözőbb alakú tárgyak repkednek ? évente több mint háromszáz.

Mindenki örül az ufóinváziónak, hiszen turisták tízezrei lepik el a környéket, alaposan fellendítve a turizmust. Itt kutatja például a jelenségek okait a híres Billy Buchanan professzor is.

Bár szép számmal előfordulnak olyan esetek, melyekről gyanítható, hogy csupán kitalációk, jóval több az olyan, amelyet lehetetlen megmagyarázni. Kiderült, hogy az első jelenséget 1976-ban egy Karen nevű tízéves kislány észlelte, aki azt állította, hogy furcsa, kék színű lények vitték az űrhajójukba, majd különféle vizsgálatoknak vetették alá. A ma már szociális munkásként dolgozó hölgy kitart történetének hitelessége mellett.

101809

Skóciában észlelik a legtöbb ufót a világon: míg az Egyesült Államokban átlagosan 136?450 lakosra jut egy észlelés, addig a Skót-felföldön 17 ezer emberből egy már biztosan tanúja volt rejtélyes jelenségnek. ?Az esetek 95 százaléka nem bizonyított. De a maradékot rendőrök, katonák, pilóták tanúsítják, ezért vizsgáljuk őket? ? így a brit védelmi minisztérium ufórészlegének egykori vezetője.

27075