Home Földönkívüliek 300 millió lakható bolygó van a galaxisunkban

300 millió lakható bolygó van a galaxisunkban

0

A NASA új tanulmánya szerint galaxisunk tele van lakható bolygókkal, amire az egyik példa maga a Föld – annak ellenére, hogy jelenlegi tudásunk alapján a Naprendszer többi bolygóján nincs élet.

Galaktikus értelemben olyan bolygó, amely életet hordozhat, mindenhol előfordulhat.

A kutatók szerint minden, a Naphoz hasonló hőmérsékletű csillag fele rendelkezik olyan bolygókkal, ahol folyékony víz van jelen annak felszínén. A számítások szerint legalább 300 millió ilyen bolygóról lehet szó csak a mi galaxisunkban. Néhány ilyen bolygó egészen közel is van hozzánk – mindössze 20 fényévre.

Steve Bryson, a NASA egyik kutatója és a tanulmány szerzője elmondta, hogy a Kepler teleszóp felfedezései arra utalnak, hogy több millió sziklás és élhető bolygó van odakint. Habár ezek még nem végső eredmények és az élet feltétele nem csak a víz, mindenesetre nagyon izgalmas, hogy ilyen pontos eredményre jutottak a kutatások.

De hogy ezek között a lakható bolyók között mennyin van élet, az rejtély. De ha csak csupán egye bolygón is van, az máris megválaszolta a kérdést, hogy egyedül vagyunk-e az Univerzumban.

code404 képe a Pixabay -en