Home Cikkek 5 kísértetjárta hely Magyarországon

5 kísértetjárta hely Magyarországon

294
0

Mutatunk öt kísértetjárta helyet hazánkban, ahol garantáltan paranormális élményben lesz részed.

Az Újpesti szellemtelep

A fővárosban lévő Pozsonyi utcai lakótelep építése alatt a munkások különös véletleneket emlegettek, gyakran történtek meghibásodások, kisebb és nagyobb balesetek. Egy biztonsági őr még árnyakat is látott. Majd a beköltözést követően a lakók folytatták a panaszkodást, hogy éjszaka lépteket, zajokat, furcsa kopogást hallanak vagy éppen magától kapcsol be a tévé, alszik ki a villany. Hamar megszületett az okfejtés: temetőre építkeztek, ezért a nyugtalan lelkek is beköltöztek az élőkkel együtt. A környéken még mindig lehet thrillerbe illő sztorikat hallani.

A Pozsonyi utca szellemtelep

A Balatonedericsi Fekete kastély mostanra tényleg úgy fest, mint egy szellemház. Amiben lehet is valami, hiszen hosszú évszázadokon át passzolgatták egymásnak a tulajdonosok a kastélyt, az átokkal együtt. Első tulaja Nedeczky István volt, aki 1914-ben öngyilkos lett. Még előtte, 1912-ben a kastély szakácsnőjét ölték meg itt. 1928-ban új tulajdonos érkezett, Vág Jenő és felesége. Az asszony saját otthonukban csalta meg a férjét, aki rajta kapta nejét a szeretőjével és kínjában megölte magát. Az özvegynek, hamarosan új vőlegénye lett, de tudomására jutott, hogy leendő neje mást szeret, és ő is megölte magát. A II. világháború után egy nyugalmazott miniszteri főtanácsos költözött a házba, akiknek az lett volna a dolga hogy a németeknek jelentsen, de ő a szovjeteknek és az angoloknak csepegtetett infókat. Amikor ez eljutott a németek fülébe, a tanácsos öngyilkos lett.

Az elátkozott Balatonedericsi Fekete kastély

A magyar-szlovák határ közelében található Derenkről úgy hírlik, erősen szellemjárta. Nem is lenne csoda, hiszen 1711-ben egy pestisjárvány majdhogynem elnéptelenítette. De ami a falu tényleges kiürülését okozta, hogy Horthy medvéket költöztetett a környékre, vadászat céljából. A derenkieket kifizette, azzal a feltétellel, hogy mielőbb költözzenek el. Mindenki élt is a lehetőséggel, így a falusiak szétszóródtak a nagyvilágban. A falu tele van kincsekkel, de kevesen veszik a bátorságot, hogy odamerészkedjenek, ugyanis a szóbeszédek szerint éjjelente kísértetek járnak a házak között.

Betyárok szelleme a Bakonyban

Csak úgy hemzseg a Bakony a betyárok szellemeitől, élükön a leghíresebbel Savanyó Jóskával, kinek a Balaton-felvidéki Tótvázsonyban található sírhelyének környékén tapasztalják a legfurcsább dolgokat. Jóska birkalopásból tartotta fenn magát, és hamarosan országosan hírhedt világi betyár lett. Annak ellenére, hogy csak 159 cm volt, kifejezetten rettegtek tőle ugyanis nem csak rablásokat, de gyilkosságokat is írtak a számlájára, habár egyiket sem tudták rá bizonyítani. 1907-ben önkezűleg vetett véget életének. Úgy hírlik, szelleme mai napig ott kísért.

Az örök szerelem villája Fonyódon

A Kripta villát az „örök szerelem házának” nevezik, amit egy 20. századi romantikus és szomorú szerelmi sztorinak köszönhet. Főhősünk, Abrudbányay-Rédiger Ödön erdélyi gyógyszerész Kolozsvárott beleszeretett egy gyönyörű és fiatal leányba, Magdusba. Az érzés kölcsönös volt, hamarosan össze is házasodtak… volna… Csakhogy 19 évesen Magdus jobblétre szenderült. Később hiába alapított családot az özvegy, mindig Magdus maradt élete szerelme, ezért úgy döntött, hogy emléket állít neki. 1940-ben épült fel a Kripta villa, aminek az alagsorban alakították ki a nászszobát, ahol kőből faragott ágyon fekszik egymás kezét fogva Magdus és Ödön. A pletykák szerint, a szellemük egymásra talált és ott kísértenek, mint boldog kísértetek.

FemCafé