Home Spiritualitás 5 kísértetjárta kastély, ahol nem mernénk éjszakázni

5 kísértetjárta kastély, ahol nem mernénk éjszakázni

0

Tompa éjjeli zajok a sötétben, felboruló bútorok, az érzés, mintha valaki figyelne minket, pedig láthatóan senki nincs a szobában rajtunk kívül. Ezek a kísértetek klasszikus ismertetőjelei. Vannak hívők és vannak szkeptikusok a szellem-témát illetően, de tagadhatatlanul foglalkoztatja az emberiséget ősidők óta, hogy vannak-e földön ragadt kísértő lelkek, és ha vannak ártalmasak-e? És melyek azok a helyek, amiket a gyenge idegzetűeknek érdemes elkerülniük, főleg éjszaka egyedül, vagy a kalandvágyók hova mehetnek kísértet-expedícióra? Bemutatunk öt kísértetjárta kastélyt, melyektől garantáltan kiráz a hideg!

Drakula birodalma, a Bran kastély

brani

Ez a hátborzongató építmény a Kárpátok egy félreeső részén található Erdélyben, magas sziklás csúcsokról emelkedik a magasba, rémítően idézve fel bennünk az ismert vámpírlegendát Drakula grófról.

Arról ugyan nincsen hiteles bizonyíték, hogy a ?karóba húzó? néven elhíresedett kegyetlen uralkodó III. Vlad, akiről Drakula grófot mintázták, valóban itt tartotta volna rémuralmát az 1400-as években, de a vár köré épült mítosz mégis él. Turisták számára a hely nyitott, így hát bárki odautazhat, hogy saját tapasztalatai alapján cáfolja vagy támassza alá a rémületes szóbeszédet.

Írország réme, a Leap kastély

Ez Írország legfélelmetesebb kísértetjárta kastélya. 1532-ben, több mint 400 évvel ezelőtt szörnyű testvérgyilkosság történt benne, egy papot saját bátyja szúrt le helyi kápolnában, amit a történtek óta véres kápolnának neveznek.

A pincében várbörtön is van, padlóból kiálló vastüskékkel. A kastély szelleme a monda szerint egy birka nagyságú emberarcú lény, aminek fekete mélyedések vannak a szemei helyén és rothadó hús szagát árasztja magából. Bátraké az elsőbbség!

Angol horror sztori, a Keep kastély

keep

Időszámításunk előtt 12-ben a rómaiak építettek erődöt erre a helyre, amit később egészen 1172-ig temetőként használtak. Akörül több száz sírt helyeztek át, és nagyjából ugyan arra a földterületre építették fel Keep kővárát.

Most Newcastle városának látványossága, érdekesen hat a korabeli épületek közé ékelődött hátborzongató óriás. Nem messze helyezkedik el tőle a Blackgate, avagy ?fekete kapu?, ami szintén fontos látogatási pontja a paranormális jelenségekre szakosodott kutatócsoportoknak.

Boszorkánykastély, vagyis a Moosham

leap

A kastély Ausztria történelmének legszörnyűbb vérengzéseinek volt színhelye. A középkori boszorkányperek ítéleteinek legtöbbjét itt hajtották végre, több ezer boszorkánynak kikiáltott nőt és fiatal lányt kínoztak halálra a vár börtönében, vagy égettek meg udvarán. Emiatt ma már hivatalos neve helyett, inkább csak boszorkánykastélynak hívják.

A barlangkastély, Predjama

predjama

Ezt a szlovéniai kastélyt egy barlangba építették, a kiváló hadivédekezés és támadó pozíció céljából. A helyiek biztosak abban, hogy legalább 1274-ig nyúlik vissza a történelme. A 15. században egy nagy nevű rabló telepedett le benne családjával, a római császár bosszúja elől menekülve, az ezt követő ostromban a várat lerombolták és 1511-ben építették újjá.

Utána ismét tönkre ment egy földrengésben, de még ugyanabban az évszázadban rendbe hozták és ezúttal egy titkos kivezető járattal is bővítették, amin könnyen lehet ki és bejuttatni eszközöket, illetve a rabló báró is egyszerűbben portyázhat általa. Úgy körülbelül 700 évet felölelő kegyetlen, véres történelme miatt hiszik, hogy extrém mértékben szellemjárta hely.

 

Ulla – Femcafé