csütörtök, január 17, 2019
Home A múlt rejtélyei 5 történelmi műemlék, amelyek állítólag kísértetjárta helyek

5 történelmi műemlék, amelyek állítólag kísértetjárta helyek

1079
0
Megosztás

Gondolnád, hogy léteznek a világban olyan helyek, ahol a holtak megelevenednek, és még mindig harcolnak, háborúznak vagy a kínoktól sírnak és rettegnek? Számos ilyen hely létezik, ahol rendszeres kísértetjárásnak lehetnek szem- vagy éppen fültanúi az odalátogatók. De mi most az 5 legkiemelkedőbb történelmi műemléket mutatjuk be, ami elképesztő kísértetjárásoknak ad otthont!

USS Hornet

Az USS Hornet a II. világháború alatt 1943-ban aratta legnagyobb sikereit a Csendes-óceánon. A repülőgép-anyahajó rendkívül eredményes harci jármű volt, több mint 1400 japán repülőgépet lőtt le, és számtalan kisebb csatahajó lőtt ki. A hajót 1969. július 24-én az a megtiszteltetés érte, hogy a partra szállíthatta az első holdra szállás űrhajósait.

Napjainkban a USS Hornet múzeumként szolgál. Ám nem árt tudni, hogy az anyahajó ugyanis nemcsak dicsőségek helyszíne volt: a fedélzetén legalább 300-an vesztették életüket a II. világháborúban. Nem meglepő, hogy a szemtanúk kísértetekről és más paranormális esetekről számoltak be. Vagy maguktól nyílnak ki és csukódnak be a Hornet hatalmas fémajtói, a használaton kívüli csövekben pedig állandó a morajlás és gyakori a kopogás.

1

Chickamauga, Chattanooga Tennessee

A Chickamauga-i csata volt egyik legfontosabb csata az amerikai polgárháború idején. Győzelem a konföderációs tábornak, veszteség az uniós oldalnak. A Gettysburg-i csata után ez a csata követelte a legtöbb áldozatot. 34, 624 ember halt meg és 24,430 sebesült meg. Azóta a Chickamauga-i tér paranormális események övezete. Egyesek azt állítják, hogy időről időre visszatérnek a szellemek és még mindig csatáznak. Sokan láttak a katona szellemek között hat lábas humanoidokat, amelyek állítólag a halott embereket esznek. A légy legjellemzőbb jegye a szúrós zöld szemei. A helyiek úgy nevezik „Öreg Zöld Szemű” lénynek hívják. De egyéb jelenések is megszoktak jelenni, mint a például a titokzatos fehér ruhás hölgy, aki valószínűleg elveszett szerelmét keresi a téren. Bár a legérdekesebb megfigyeléseket mégiscsak a komplett lovas katonaság képezi.

2

Auschwitz

Auschwitz koncentrációs táborát a náci Németország építette és működtetette Lengyelországban a megszállás alatt. Ez volt a legnagyobb német koncentrációs tábor, ami három különböző részre oszlott. Auschwitz I, amely a fő tábor, Auschwitz II-Birkenau a megsemmisítő tábor, Auschwitz III-Monowitz, ami egy munkatábor volt. Becslések szerint 2,1-2500000 ember halt meg a Auschwitz falain belül a náci Németország etnikai tisztogatásai miatt.

Auschwitz napjainkban arról ismert, hogy mély érzelmi hatást gyakorol a turistákra és a látogatókra. Az emberek megmagyarázhatatlan könnyekben törnek a túrák alatt, és másokat fizikailag és érzelmileg is megvisel a sivár hely. Állítólag soha nem hallani arra madárcsiripelést vagy más természeti hangokat. Mások azt állítják, hogy fizikailag megérintette őket egy láthatatlan erők. Egy nő azt állítja, hogy hallotta, ahogy egy testetlen hang azt mondja neki “Proszę” és “wyjść” ami azt jelenti
“kérem” és “szabadságot”.

3

A 731-es tábor emberkísérletei

A 731-es alakulat a Japán Császári Hadsereg titkos biológiai és vegyi hadviselési egysége volt. Ázsiai Auschwitz-nak is nevezik, ugyanis a tömeges emberkísérletek és a népirtás következtében rengeteg ember halt meg a második kínai–japán háború és a második világháború alatt. Mintegy 10.000 férfi, nő és gyerek lelte halálát brutális körülmények között. Főleg orvosi kísérleteket hajtottak végre az alanyokon méghozzá érzéstelenítés nélkül. Vagy például kivették egyes szerveiket, tanulmányozták a vérveszteség folyamatát vagy éppen másik helyre rakták vissza az adott testrészt. De olyan is előfordult, hogy szándékosan fertőzték meg a rabokat pestissel, kolerával, himlővel, botulizmussal és más szörnyű betegségekkel, hogy tanulmányozhassák a hatásaikat. Ezek után nem meglepő, hogy számos olyan beszámolóról van tudomásunk, hogy a turisták szellemeket vagy különös paranormális jelenségeket észleltek.

4

Gettysburg

A három napig tartó gettysburgi csata az amerikai történelem legvéresebb ütközeteként vált ismertté. A Konföderáció visszavonult, nyert az Unió és így Lincoln véget vethetett a rabszolgaságnak. Ám közel 50 ezer katona vesztette életét közben. Néhányukat olyan brutális módon ölték meg, hogy a legendák szerint lelkük azóta is a helyhez ragadt, így kísértetjárta hellyé vált a környékkel együtt, ahol rendszeresen történnek paranormális dolgok. Néhányan azt állítják, hogy egy csendes nap lehet hallani az ágyúk, a lövések hangját és a kiabálásokat. Ezek a hangok gyakran járnak együtt kén szaggal, amit egyébként akkoriban használtak a puskaporhoz.

Egy parkőr pedig így mesél egyik élményéről, amikor egy szellemkatonát látott:

Kora reggel volt és rutin ellenőrzést tartottam a parkban, amikor hirtelen furcsa érzésem lett és fázni kezdtem. Megfordultam, és egy férfit láttam lóháton ügetni végig a terülten. Arra gondoltam, vajon miért jön valaki a parkba ilyen korán? De ahogy a férfi közeledett és közelebb ért, rájöttem, hogy a lovas viselete egy Konföderációs katonáé volt.

5

Női Portál