Home Kriptozoológia 50 ezer dollárt ajánlottak fel annak aki bebizonyítja az amerikai Nessie létezését

50 ezer dollárt ajánlottak fel annak aki bebizonyítja az amerikai Nessie létezését

0

Egy amerikai üzletember jelentős pénzjutalmat ajánl fel a Pepie néven ismert tavi szörny megtalálójának, ugyanis nem csak a Loch Ness az egyetlen tó, amelyről szörnylegenda kering.

Az Egyesült Államokban több hasonló mese is létezik, köztük a Pepie-ről szóló lényről. A tó a Mississipi-folyónál fekszik, Wisconsin és Minnesota által határolva. A Loch Ness-i szörnyhez hasonlóan nagy, hosszú nyakú lényként írják le, és évek óta látják felbukkanni a látogatók és a turisták.

Most Larry Nielson – a Lake City Turisztikai Iroda elnöke és a 125 személyes Pearl of the Lake nevű lapátkerekes hajó tulajdonosa – jelentős pénzösszeget ajánl fel annak, aki minden kétséget kizáróan bizonyítani tudja, hogy a tavi szörny valóban létezik. Nielson maga is egészen biztos benne, hogy igen, hiszen néhány évvel ezelőtt szemtanúja volt.

“Hirtelen egy nagy hullámot láttam odakint az árral szemben” – emlékezett vissza. “Körülbelül 25 méter hosszú és másfél méter magas volt. Elkezdtem kutakodni, és ekkor hallottam Pepie-ről”.

A díj elnyeréséhez a leendő szörnyvadászoknak a lényről készült fényképet és valamilyen biológiai mintát kell benyújtaniuk, amelyet szigorú DNS-vizsgálatnak vetnek alá. A pénzt akkor fizetik ki, ha kiderül, hogy a minta egy ismeretlen lénytől származik.

Tekintettel azonban arra, hogy aki valóban talál ilyen bizonyítékot, az valószínűleg sokkal többet kereshet a felfedezéssel, mint 50 000 dollár, így nem valószínű, hogy Nielsonnak egyhamar ki kell majd fizetnie az összeget.

Képünk illusztráció!

jwvein képe a Pixabay -en.