Home Cikkek 7 elátkozott lottó nyertes, akik ha tudták volna mi vár rájuk, inkább...

7 elátkozott lottó nyertes, akik ha tudták volna mi vár rájuk, inkább nem adják fel a lottót

682
0
Megosztás

 

Mindenki erre vágyik. Úgy hisszük, ez lesz életünk egyik legboldogabb napja, mikor végre a mi számainkat húzzák ki a lottón. Ám a Sors erre időnként rácáfol a maga módján, és a rövidke boldogság után pokollá változtatja az életünket. Legalább jó néhány ember esett már így arcul a földnek, miután Fortuna kitaszította őket a kegyeiből. De minek a nyeremény, ha átok jár cserébe? Van itt 7 pórul járt lottó milliomos, akik biztos megbánták, hogy nyertek?

Öngyilkos nyertesek

A korábban jelentős anyagi gondokkal küszködő Billie Bob Harrell markét 5,6 milliárd forintot ütötte, amit a texasi állami szerencsejátékon nyert 1997-ben. A rendkívül vallásos, háromgyermekes apuka természetesen a legkisebb lelkiismeret-furdalás nélkül kezdett költekezni. Mindjárt vett maguknak egy méretes birtokot, egy kacsalábon forgó palotát, mesés luxusautókat, de azért még az egyháznak és a barátainak is adott belőle.

Majd két évvel később megkezdődtek a bajok. A családjával megromlott a kapcsolata, és egyre súlyosabb depresszió gyötörte. Aztán egy nap felsétált kingwoodi otthona felső emeletére, és szíven lőtte magát?

3

A kanadai Winnipegben élő kertész sztorija is hasonló.  Gerald Muswagonnal még tíz évvel korábban, aki 1,6 milliárd forintot nyert. Új házat, ingatlanokat és kocsikat vett magának és baráti körét is drága ajándékokkal kényeztette el. Csakhogy 2002-ben meghalt a felesége és onnantól kezdve már csak lefelé vezetett az út. Alkohol- és drogfüggővé vált és ittas vezetésért három hónapra lecsukták. De majdnem vissza is került, mert 2005-ben feljelentették szexuális zaklatásért. Egyedül azért úszta meg, mert a 45 éves férfi inkább felakasztotta magát szülei házában.

 

Mielőtt még az 58 éves brit Phil Kitchen megütötte volna a főnyereményt a lottón, munkanélküli asztalos volt.  Aztán nyert szépen 700 millió forintot. A férfi vett magának egy 17. századi kastélyt, valamint több luxusautókat, de valamiért mégis boldogtalanabb és zárkózottabb lett. Lassan már-már egészen remete életét élt, és csak tévézéssel és whisky-zéssel töltötte a napjait. Egészen addig, amíg 2002 karácsonyán halálra itta magát. Hagyatékát a kutyájára szerette volna íratni, de mások inkább rábeszélték, hogy egy jótékonysági szervezeteknek ajánlja fel azt, amije van.

A poén már csak az, hogy egyetlen barátjára, akinek a pénzéből a nyertes szelvényt vásárolta, egy fillért sem hagyott?

1

Dennis Elwell 1,2 milliárd forint boldog tulajdonosa lett, aztán nejével Spanyolországba költözött. Ámde a korábban gyári munkásként dolgozó brit férfinak sem a tengernyi pénz, sem fenséges Spanyolország nem hozott túl sok örömet, ezért 2002-ben visszatért hazájába, és visszatért az egykori munkahelyére. Erre három hónappal később azzal ment oda egyik kollégájához, hogy megivott egy pohár ciánt. Munkatársa nyomban értesítette a mentőket, de persze hiába? a férfin már nem lehetett segíteni.

Végzetes szenvedély

A tragikus sorssal megvert lottónyertesek között nem csak öngyilkosok akadnak. Ott van például a New Jerseybeli Evelyn Adams, aki két egymást követő évben (1985-ben és 1986-ban) is nyert a lottón, összesen 930 millió forintot. De úgy festett Evelynnek ez is kevés volt. Behálózták a szerencsejátékok, közben időnként drága ajándékokkal lepte meg családtagjait és barátait. Talán ezeknek köszönhető az a tény, hogy napjainkban nyomorúságos körülmények között él egy lakókocsiban.

 

Az amerikai Jack Whittaker a világ egyik legnagyobb egyéni nyereményét kaparintotta meg a Powerball nevű játék által.  20 milliárd ütötte a markát a 61 éves nyugat-virginiai üzletembernek, aki nem sokáig élvezhette a nyereményét.  Először 2003 januárjában ittas vezetésért dugták a dutyiba, majd könnyű testi sértés és zaklatás miatt került összetűzésbe a hatóságokkal. Aztán évvel később, a mai napig tisztázatlan körülmények között életét vesztette 18 éves unokája, felesége pedig elvált tőle.

2

2001-ben a korábban nővérként dolgozó amerikai Victoria Zell 1,1 milliárd forintot kaszált. Méghozzá úgy, hogy a válófélben lévő férje igen nagylelkűen neki adta a nyereménye felét. Ezután nem volt más dolga, mint szórni a pénzt, botrányosan viselkedni. és kábítószereken élni.  Majd 2004 júliusában, egy éjszakai bulizást követően kosiba szállt és összeütközött egy másik járművel, mikor megpróbálta a barátait a veszélyes vezetési stílusával lenyűgözni. A balesetben egyik barátnője életét belehalt, másik pedig deréktól lefelé megbénult. De a kétgyerekes anyának ez sem volt elég, hogy észhez térjen. Két hónappal később, a tárgyalás idején drogot találtak nála. Az asszony pénze elúszott, ő pedig a minnesotai fegyházban hűsöl.

 

Női Portál