Home Cikkek A NASA tagadja, hogy idegen eredetü a marsi fény

A NASA tagadja, hogy idegen eredetü a marsi fény

5

light on mars_curiosity_2014A korábban észlelt ismeretlen eredetű marsi fénnyel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy a marson folyó földönkívüli tevékenység egy újabb jelét láthatjuk. ?Nem a napfény tükröződik és nem a képfeldolgozás hibája? ? mondja Scott Waring, az UFO Sightings Daily című szakfolyóirat munkatársa, aki egyben a kép felfedezője is.

Waring szerint elég egy pillantást vetni a fényfolt aljára, mert az ott látható, nagyon lapos felület száz százalékos bizonyossággal mutatja, hogy a fény eleve onnan indul. ?A Nasa odamehetne és megnézhetné, hogy mi az pontosan, de hé, ők nem azért mentek, hogy felfedezzék az életet, hanem hogy lassítsák a felfedezéseket.?

Doug Ellison, a NASA Jet Propulsion Laborjának munkatársa valójában nagyon is örülne, ha végre megtalálnák az élet nyomait a Marson, hiszen ez megsokszorozná a kutatások támogatását. Ugyanakkor hivatalos közleményben cáfolta, hogy a fénynek bármi köze lenne a marsi élethez vagy egy ismeretlen civilizációhoz. Az ő álláspontjuk szerint két eset lehetséges. Vagy a kozmikus sugárzás ütötte ki a fényképezőgép érzékelőjének egy részét, vagy az akkor már nagyon alacsonyan járó Nap fénye viccelte meg a kutatókat.

A szakértők (a NASA-nál dolgozók) szerint valószínűleg az előbbi, kozmikus sugárzásos megoldás lesz az érvényes, ezt támasztja alá a tény, hogy a Curiosity két, nagyjából ugyanazt látó kamerája közül csak az egyik fényképén látszik a folt. A JPL szerint hasonló felvételekből minden hétre jut egy.

Ugyanakkor a Waringhoz hasonlóknak, az ő honlapján szereplő adatok szerint is, a NASA eddig több kisebb szobor, fosszília és egy faragott koponya mellett is elsétált anélkül, hogy jelentőséget tulajdonított volna nekik. Persze nem csak a Marsról vannak érdekes állítások, Waringnak bizonyítéka van arra is, hogy korábban egy UFO dokkolt a Nemzetközi Űrállomáson, melyről mi is beszámoltunk.

A NASA szerint fontos tudni, hogy vannak rajtuk kívül is olyan megszállottak, akik képesek nagyítóval végignézni az összes képet, amit a Curiosity küldetésének kezdete óta feltesznek a netre. A hivatalos álláspont szerint a roverről érkező felvételek amúgy nyilvánosak, a feldolgozást követően válogatás nélkül kerülnek fel a NASA oldalára, de akár oksotelefonos appban is végigpörgethetjük őket. Mindez nagy bátorságra utal a NASA részéről, vagy azok részéről, akik ezt engedélyezik, hiszen bármelyik fotón szembesülhetünk egyértelmű bizonyítékkal, hogy mi is folyik a Marson.

De az is lehet, hogy már nem érdekük a titkolózás és egy rávezetés zajlik annak keretében, hogy mi magunk jöjjünk rá az Igazságra egyfajta zöld utat járva. Azonban retusált fotók még mindig kerülnek napvilágra. A kérdés tehát továbbra is ellenmondásos.

Index / paranormal.hu

5 COMMENTS

    • Furmányos gondolataid vannak!:))
      Én arra gondolok, hogy mivel majd minden Mars fotó “módosított”- hogy finoman fejezzem ki magam – majd pont egy ilyen fényjelenségnél fedi fel, hogy milyen is a Mars? Tudod, ez olyan, mint az UFO jelenség. Ha csak egy icipicit elismernének – már mint hivatalosan – akkor a többit sem lehetne tagadni, az pedig Földindulást jelentene “némely” vonatkozásban.
      Ezért aztán nem akarnak “Mars indulást” sem…ha érthető vagyok…:))

  1. Tudod Hóka-móka már évekkel ezelőtt is erről beszéltem ,a “földindulásról” csak sokan nem értik meg mert az agyuk lestagnált valamelyik csillagközi kanyarban és képtelenek onnan kikászálódni.
    Az írásod részleges vetülete az enyémnek csak én tovább mentem egy gondolattal….ha érthető vagyok…:))

    • Értik sokan Lutyo.             Értik…
      És egyszer minden pohár tele lesz….és  ki fog csurranni  a felesleg…. Még várunk,mert várnunk kell.., mindenki fut,csörtet az életben maradásáért,és a hangzavarban nem hallja ,amit hallani kellene….az élet hangjait…    van egy kutyám,a neve Süti…