Home Cikkek Kezdödik a 2014-es labdarúgó-világbajnokság – vagyis a sötét oldal globális rituáléja

Kezdödik a 2014-es labdarúgó-világbajnokság – vagyis a sötét oldal globális rituáléja

3

foci2Tekintettel arra, hogy hamarosan kezdődik a 2014-es Labdarúgás Világbajnokság, érdekes és elgondolkodtató írást közlünk a nagyszabású eseménnyel kapcsolatban egy összeesküvés elméletekkel foglalkozó blogról. Alternatív szemszögből nézve a világbajnokság egyfajta behódolás, rajongás a világhatalmon lévő sötét erőkért, melyek kézben tartják a politikai és gazdasági eseményeket világunkban.

Készen álltok? Már nem kell sokat várni és kiélhetitek elfojtott ősi, törzsi ösztöneiteket. Arcfestés, csapatban énekelt ?törzsi? indulók, zászlók, dudák és a többi alé alé alé!

A FIFA és az oly szeretett multinacionális cégek ismét megrendezik nektek a világbajnokságot, csak hogy szokjátok az egy központból irányított globális ?rendezvényeket?.

foci4

Szabadon azonosulhattok akármelyik csapattal, illetve annak sikerével, ha már az életben nektek személyesen nem is sok jutott belőle, most jó birka módjára őrjönghettek vad idegen emberek sikerei kapcsán felbuzdulva.

Nincs melód? Van, de rossz, nem szereted? Csóró vagy? Nem vagy a magad ura? Kiszolgáltatott vagy? Nincs csajod? Van, de bárcsak ne lenne? Mélyen legbelül frusztrált vagy? Csak simán a boldog tudatlanok életét éled, mert megteheted?

Mindegy is! Felejtsd el! Kezdődik a VB! Ha eddig még nem tetted meg, válassz magadnak kedvenc csapatot, és ha már az életben neked nem jutott sok belőle, örülj más sikerének! Azonosulj a “csapatoddal”! Hidd azt, hogy te is a tagja vagy, így az ő sikerük a te sikered is! Vegyél mezt magadnak, és ha gólt rúgtak, mondd azt, “rúgtunk egyet”!

foci3

Ne törődj vele, hogy a kedvenc játékosaid pont azokat a cégeket reklámozzák, akik, illetve akik mögött meghúzódó hatalmi hálózat tönkreteszi az életedet! Ne foglalkozz vele, hogy ugyanezen cégek reklámjait sulykolják majd beléd minden lehetséges fórumon. Tele lesz velük a stadion, de ne zavarjon! Szeresd őket! Hisz VB-t rendeztek Neked! Sőt, ha ?jól csinálod?, akkor a szeretett csapatod, kedvenc játékosaid látványa által kiváltott pozitív érzések párosulni fognak a fejedben a háttérben látott cégek logójával, így egy hónap elteltével, feltehetőleg tényleg szeretni fogod őket.

Ne foglalkozz a nyomorban élő brazil lakossággal, az éhező gyerekekkel! Nem kell nekik sem szociális ellátás, sem élelem! Ők is stadionokra és foci vébére vágynak igazából! Ha nyer a válogatottjuk, biztos egyből ők is örömmámorban úsznak majd és jól is laknak vele! Hisz a saját bőrödön tapasztalhatod, bizonyára te is sokkal boldogabb vagy az óta, mióta az éppen aktuális bábelnököd stadion építési lázban ég!

foci2

Ismét birkaként viselkedsz, ne csodálkozz hát, hogy úgy is kezelnek! A kedvenc csapatod sikere a te életedre nézve teljesen irreleváns! Akármennyire is szeretnéd azt hinni, annak a tizenegy idegennek a sikere, nem a te sikered!

Ébresztő! Az így kiváltott érzések csupán illúziók! Nem valósak! Legyen szó örömről, vagy bánatról! Az a te sikered, amiért te küzdesz meg, amit te élsz át, és aminek így joggal is örülhetsz! Ha ennek híján vagy, hát tény érte! Csak képzeld el, mennyivel másabb lenne az életed, ha a valóban fontos dolgok csak fele annyira hoznának lázba, mint egy futballmeccs!

foci1

Panem et circenses! Mondja a római. Kenyér már akkor sem jutott mindenkinek, az éhes szájakat betömték hát cirkusszal.

Félreértések elkerülése végett, nem sport ellen szól a bejegyzés! A sport egészséges és több szempontból is hasznos. Ha te sportolsz, nem akkor, ha valami mérgező szarral a kezedben, amit persze 90 perc alatt magadba is tömsz, csak nézed, ahogy mások sportolnak. Továbbá, mint “ipar”, több szempontból is ártalmas lehet. ÉS még csak nem is azzal van a probléma, hogy megnézed a meccseket, bár az is része a problémának, hogy ilyen, és ehhez hasonló cirkuszokkal hagyod magad lekötni! A hangsúly igazából a kiváltott emóciókon, pontosabban azok intenzitásán van.

dham – miamano

3 COMMENTS

  1. Hát, elég sötét, az biztos. A legutóbbi előtti vb-n ahogy a döntőben Zidane lefejelte Materazzit…
    Még a FIFA elnöke is olyan rosszul lett tőle, hogy nem tudta átadni a döntő után a világbajnok csapatnak a trófeát.
    A legutóbbi világbajnokságon pedig, végig szólt az a szörnyű vuvuzela… hát az se volt egy túl jó élmény, nekem.

  2. ” Valakik ” nagyon szeretik a focit.
    A majáknál-tól…
    … és most már itt nálunk is.Lásd orbán császár fűtött stadionját.
    A városunkban is volt három foci pálya,az egyik,talán mondhatni ki volt használva.És lassan most elkészül a negyedik is,horrorisztikus költséggel,mesterséges gyepszőnyeggel. Egy 30 ezres kis városban,minek?
    Miért csak ilyesmikre ad az eu. pályázatot,támogatást?
    Na meg szobrokra. Nepomuki szent János,a város közepére.??