Home Paranormális jelenségek A Bell-boszorkány

A Bell-boszorkány

0

A Bell-boszorkány néven ismert poltergeist amely az amerikai Tennessee államban élő John Bell szerencsétlen családját tisztelte meg látogatásaival  azon ritka események egyikét képezi, amikor egy ördögi tulajdonságokkal felruházott túlvilági lény egy ember halálát okozza.

Bell és felesége, Lucy már kilenc gyermekkel büszkélkedhetett, amikor 1817-ben kezdetét vette házukban a nem mindennapi felfordulás.

A boszorkány – ahogyan a környékbeliek nevezték – először úgy adott jelt magáról, hogy kaparászta a falakat, majd felforgatta a bútorokat, és olyan rémisztő hangokat hallatott, mintha valakit fojtogattak vagy kínoztak volna. A család gyermekei többször üvöltöttek fájdalmukban, mert úgy érezték, fejüket kavicsok és kövek találják el.

Már több mint egy éve zajlottak a szörnyű megpróbáltatások, amikor a poltergeist váratlanul megszólalt, és úgy azonosította magát, mint egy olyan szellem, aki egykor boldog volt, majd boldogtalanná vált, és mélységes csalódásában öngyilkosságot követett el a ház falai között.

A kísértet először Betsyre, a család 12 éves lányára fordította ártalmas energiáinak nagy részét, majd az apa iránt kezdett érdeklődni, és gyakran megígérte, hogy az öreg John életének hátralévő részében különböző kínzásoknak lesz kitéve. A ház urát ettől kezdve gyakran gyötörték különböző fájdalmak, bedagadt a nyelve, elmerevedett az állkapcsa, emiatt alig bírt enni.

Ahogy a hang jósolta, az apa szenvedései hónapokkal később is folytatódtak. Gyakran volt olyan beteg, hogy ágyban kellett feküdnie, miközben arcának izmai reszkettek, görcsbe rándultak, és egész teste erőteljesen rángott. 1820. december 20-án mély kómába esett, amelyből soha többé nem tért magához.

A családtagok másnap egy különös orvosságos fiolát találtak az éjjeliszekrényben. A boszorkány kijelentette, hogy előző éjjel az apának egy adagot adott át belőle, és megígérte, hogy elpusztítja. A halál beálltát követően megérkezett az orvos, és a szert egy macskán próbálta ki. A négylábú belenyalt a szerbe, és pillanatok alatt elpusztult.

Amikor Bell meghalt, a jelentés szerint az egész boldogtalan házon a halált hozó szellem diadalüvöltése süvöltött végig, majd a kísértet ? megfejtetlen rejtélyt hagyva maga után – örökre elhagyta az elátkozott épületet.

ghosthun.gportal.hu