Home Paranormális jelenségek A Betz gömb titka

A Betz gömb titka

0

A különös, fémes gömböt a Betz család találta otthonuk kertjében, amely a Flora államban található Fort George Islan-en található. A gömböt a család azután találták meg, hogy tűz ütött ki otthonukban, de hogy hogyan került oda, az rejtély.

A család először azt hitte, hogy, hogy gyúgolyóról van szó, de az sokkal régebbinek tűnt mint azt eredetileg gondolták. Rá is jöttek, hogy a golyó nem az aminek látszik, azaz feltehetően nem ágyúgolyó.

Hamarosan különös dolgokat mutatott a gömb: reagált a gitárzenére, valamint irányt váltott amikor elgurították, de volt, hogy néha zajt is kiadott magából. A kutya is félelemmel reagált a gömbre.

Nem sokkal később a hadsereg is a kezébe vette az ügyet és tanulmányozni kezdték a gömböt. A vizsgálatok során kiderült, hogy a gömb rádióhullámokat bocsát ki és mágneses tér veszi azt körül. A röntgenvizsgálatot nem tudták elvégezni rajta, mert túl vastag volt a gömb külső rétege.

Egy UFO kutató, J. Allen Hynek is megvizsgálta a gömböt más katonai szakértőkkel együtt és arra jutottak, hogy a tárgy ember által lett készítve.

Ez azonban nem változtatta meg a média azon álláspontját, miszerint a tárgy földönkívüli eredetű volt.

Megállapították, hogy a gömb rozsdamentes acélból volt és nagyon hasonlított egy alkatrészre, melyet egy Jacksonville-ben lévő gyártó cég raktárában is volt.

Ami az irányváltoztatását illeti, azt a magyarázatot adták, hogy a ház egyenletlen szintjei okozhatták a jelenséget, nem pedig paranormális erők.

Ennek ellenére, a gömb mibenléte a mai napig vita tárgya.

A kép forrása: St. Petersburg Times