Home Spiritualitás A brit hadsereg spirituális beállítottságú?

A brit hadsereg spirituális beállítottságú?

0

Sokan nem is gondolnák, de a brit hadseregben rengetegen szolgálnak, akik pogány vallásokat és a boszorkányságot követik. Egy 2014 elején készült statisztika alapján a hadseregben dolgozó vezetők között is vannak, akik spirituális tanokat követnek.

A haditengerészet, a szárazföldi erők és a Királyi Légierő 770 tagja azt állította magáról, hogy alternatív tanokat követnek. Ezek közül 120-an vannak, akik a pogány vallást követik, amely a természet imádásán alapul. A pogányok voltak az elsők, akik a Stonehenge körül táncoltak figyel a napkeltét, valamint hozzájuk fűződik a május elsejének az ünneplése is. A statisztika szerint 20-an vannak, akik a Wicca hagyományokat követték akkor.

A Wicca a boszorkányság modern változata. A Wicca a reinkarnációban hisz, követői pedig a mágját gyakorolják egyedül vagy csoportosan, varázslatokat tanulva, melyek gyógyító vagy védelmező hatásúak. A bit hadseregben szabadságot kérni lehet aszerint is, hogy ki milyen hitet követ, ehhez alkalmazkodik a vezetőség.Ha ünnepről, fesztiválról van szó, akkor a katonák elmehetnek, amennyiben vallásukezt követeli meg.

A brit hadsereg egyébként is jól alkalmazkodik és tiszteletben tartja a tagok vallását és nézeteit. Rögzítettek továbbá 110 rasztafáriánust és 40 spirituális beállítottságú katonát is. A Védelmi Minisztréium 2014 februárjában szintén megerősítette, hogy nem áll útjában azoknak, akik gyakorolni szeretnék a vallásukat, amennyiben az nem ütközik össze a szolgálattal.

Metro | paranormal.hu