Home Földönkívüliek A brit UFO akták furcsaságai

A brit UFO akták furcsaságai

0

Őrültek, szélhámosok, átverések szerepelnek a nemrég nyilvánosságra hozott brit UFO aktákban. Kár, hogy valódi UFO jelenségekről nincs egy darab sem. Feltehetnénk azonban a kérdést, hogy vajon mi veszi rá a hadügyminisztériumot, a légierőt és a titkosszolgálatot, hogy nevetségesnek mondható bejelentéseket titkosítson, archiváljon és csak évek múltán oldják fel a titkosítást azzal a kijelentéssel, hogy márpedig UFO-k nincsenek is?

A brit hadügyminisztérium harmincöt nagyméretű fájlt, 8500 oldalnyi dokumentumot tett publikussá, melyek az 1997 és 2006 közötti időszakra vonatoznak. Ez mind szép és jó, csakhogy igazi UFO-ról szóló esettanulmány sehol sincs benne. Mindez a fanatikusabb UFO kutatókat már egyáltalán nem lepi meg. Tulajdonképpen miért is várnánk mást? Hiszen senki sem lehet olyannyira naív, hogy azt higgye, egy kormányhivatal majd megosztja az Igazságot.

A dokumentumokban ufónak hitt repülőgép, természeti jelenségek, gyermekjátékok szerepelnek. Nem is az a kérdés, hogy miért van ennyi csaló és őrült a világban, hanem inkább az, mi motiválja a kormányt, a hadügyminisztériumot, a légierőt, a titkosszolgálatot arra, hogy nem kis munkát ráfordítva foglalkozzanak bugyutábbnál bugyutább beszámolókkal, bejelentésekkel, rendszerezzék, archíválják, titkosítsák őket, csak hogy évekkel később megszűntessék a titkosítást és kiderüljön, hogy nincsenek és soha nem is voltak földönkívüliek.

Az anyagban szerepel például egy 1998-ban készített zsírkrétarajz egy rózsaszín UFO-val. Ezt szintén kommentálta a hivatal mondván, hogy csupán a gyermek fantáziája élénk egy kicsit.

Amilyen nevetséges bejelentések érkeztek a hivatalokhoz, olyan nevetséges válaszokat is kaptak a szemtanúk. 1998-ban például egy férfi egy szivar alakú űrhajót látott, majd egy óra időkiesést tapasztalt. Azt a választ adták neki, hogy valószínűleg repülőt látott és az időkiesést a téli időszámításkor szokásos óraátállítással magyarázták.

A közzétett dokumentumokból kiderül az is, hogy 1967-ben a királyi légierőhöz sorra érkeztek telefonhívások, amikor Dél-Angliában a helyi lakosok egy mezőn hat sorba rendezett csipogó hangot kiadó UFO járművet találtak. Ekkor mozgósították a hadsereget és a hadügyminisztérium hírszerzési osztályát is, hogy megakadályozzák az UFO inváziót. Kiderült azonban, hogy az UFO-kat egyetemisták helyezték el oda.

Tíz évvel később, 1977-ben a volt angol gyarmat, Grenada miniszterelnöke, arról értesítette a brit kormányt, hogy vélhetően ellenséges UFO-k tartózkodnak az égen, akik szerinte az embereket vizsgálják, de még az is lehet, hogy közöttünk élnek. A brit kormány ezt elutasította mondván, hogy az állítás nevetséges.

Az 1950-es években azonban a brit hadügyminisztérium UFO Bizottságot állított fel megfigyelések céljából. A szervezet 1988-ig titkos volt. Mostanra azonban úgy tűnik, hirtelen semmi szükség nem volt rá, ráadásul valamilyen rejtélyes okból az UFO jelenségek száma is rohamosan csökken a 90-es évektől.

Amíg 1996-97-ben 607 UFO-t észlelnek a britek, 2001 és 2006 között már csak 130-at, derül ki a titkosítás alól feloldott dokumentumokból. Ez adat azonban szintén nevetséges, mert az utóbbi pár évben csak Angliában több ezer UFO jelenséget figyeltek meg. Sőt, legfőképp Nagy Britannia az a hely, ahol igencsak megszaporodtak az UFO-k az utóbbi időben. Ha megnézünk egy archívumot vagy felmegyünk egy videó megosztó oldalra, több száz fotót és videót találunk az elmúlt évekből, melyek csak Angliában készültek. Az állítással szemben a valóság teljesen más: nem hogy csökkenne, éppen ellenkezőleg – nő az UFO esetek száma.

Kicsit elemezzük, miről is van szó. Valaki észlel valamit, amiről egyértelmű, hogy nem földi eredetű. Ekkor a hivatalos szervek előállnak a szokásos nevetséges magyarázatokkal (meteorológiai léggömb, repülő, műhold, stb.). Mindezt teszik úgy, hogy közben lejáratják az UFO kutatást és a nyilvánosság előtt. Ez megy időről időre, mire a nyilvánosság annyira hozzászokik a nevetséges magyarázatokhoz, hogy idővel már immunissá is válik bármilyen valódi észlelésre, esetleg bizonyítékra. Gyakran előfordul emiatt, hogy a nyilvánosság lenézi, vagy nem tartja épelméjűnek az elszánt UFO kutatónak. A most kiadott UFO akták valószínűleg szándékosan tartalmaznak ilyen nevetséges információkat. Az UFO esetek „hirtelen csökkenése” pedig szintén azzal magyarázható, hogy a nyilvánosság ne vegye többé figyelembe a földönkívüliek jelenlétét mert semmi jelentőségük nincs. Elgondolkodhatunk tehát azon, mi is az igazi célja a brit kormánynak az UFO kutatásra nézve?

Léteznek sokkal komolyabb UFO akták, melyeknek hitelességét számos UFO kutató megerősíti. Ilyenek a Blue Book projekt kiszivárgott dokumentumai, a Majestic Dokumentum, a Roswell-i jelentés és néhány titkos FBI akta. Ezekben a dokumentumokban világosan leírják, hogy nem csak találkoztak földönkívüliekkel, hanem együtt is működtek velük. A dokumentumok többek között azt is részletezik, milyen módon szervezték meg a találkozásokat, kinek milyen adminisztrációs feladata volt az ügyekkel kapcsolatban, mi volt az együttműködések célja és milyen módon hajtották végre.