Home Földönkívüliek A Brit Védelmi Minisztrérium UFO adatokat törölt

A Brit Védelmi Minisztrérium UFO adatokat törölt

0

A Brit Védelmi Minisztérium titkosítása alól feloldott 1997-es, UFO-król készült tanulmányok kerültek nyilvánosságra. Abban az időszakban az UFO-k iránti érdeklődés óriási volt, amely komoly fejfájást okozott a titkosszolgálatnak: rendszeresen el lettek árasztva ugyanis kérdésekkel és megkeresésekkel.Ahhoz, hogy egyszer s mindenkorra pontot tegyenek a dolgok végére, egy összefoglaló tanulmány készült az UFO-król, hogy van-e alapja az észlelések nagy számának.

A titkosítás alól mostanában feloldott dokumentumok, melyek a Brit Minisztréiumtól származnak és David Clark kutató szerzett meg, távol vannak a tárgyilagosságtól. Ennek a célja mint kiderült, nem a jelenség utáni nyomozás, hanem a Védelmi Minisztrérium felelősségének elhárítása volt.

Hivatalos források szerint a legtöbb UFO észlelések okai megmagyarázhatatlan plazmaformák jelenléte a Föld légkörében.

A jelentés, melyet 2000-ben zártak le, elutasítja az UFO jelenségek jelentőségét és kijelenti, hogy a Védelmi Minisztrérium nem fogad el több UFO észlelést. Sőt mi több, a csatolt fájlokat és a jelentéshez köthető adatbázist egsemmisítették.

“Mindig azt hangsúlyozzák, hogy az észlelések tévedések, ezt az állítást pedig megerősítették azzal, hogy megsemmisítették az adatokat. De ezzel csak felbátorították az összeesküvés elméletben hívőket.” – mondta Clarke.

The Guardian | paranormal.hu