Home Földönkívüliek A Caloundra-i UFO észlelés

A Caloundra-i UFO észlelés

0

2014 áprilisában egy több mint harminc éves tapasztalattal rendelkező pilóta azt nyilatkozta, hogy valami nagyon szokatlan tapasztalt.Az eset Ausztráliában történt, Caloundrában. A pilóta, aki egyébként szkeptikus beállítottságú, egy péntek estén felnézett az égre barátaival és két színes fényt pillantott meg, melyek felfelé emelkedtek.

A pilóta kiléte ismeretlen, de a beszámolójából kiderült, hogy először kínai lampionnak gondolták a jelenséget, azonban felfedeztek egy harmadik fényt is, amely pillanatok alatt váltott irányt.

Miután a pilóta számos felvételt készített, számítógépen is megvizsgálta a jelenséget és arra jutott, hogy az ismeretlen objektumnak szárnyszerű elemei voltak, ami valamilyen titokzatos repülőre utalt. Több UFO kutató nyilatkozott már arról, hogy a bolygó bizonyos titkos katonai létesítményében  folyhatnak kutatások különleges repülők fejlesztésére, melyek akár UFO technológiát is felhasználhatnak.

Emlékezzünk vissza a Roswell Incidensre. Ki tudja milyen új technológiát fedeztek fel a tudósok és azt sem lehet tudni, nem sikerült-e azóta azt a technológiát felhasználni új fejlesztéseknél. Lehet, hogy a pilóta által látott objektumok is ilyen fejlesztések? Csakúgy mint megannyi UFO észlelés, amelyet valójában a Földön fejlesztettek a balesetet követően…

Mivel tapasztalt pilótáról beszélünk, megfigyelését akár felfoghatjuk hitelesnek is. Hiszen a pilóta ekkora repülési múlttal a háta mögött szinte bizonyos, képes eldönteni, hogy mi számít repülőnek és mi nem. Mindenesetre az objektum sebessége, dinamikája mégis arra utal, hogy valamiféle különleges járműről lehet szó. Az, hogy evilági vagy sem, egy másik kérdés.

A pilóta azt nyilatkozta, hogy rengeteg dolgot látott már a repülések során, de semmi ehhez foghatót még tapasztalt. Azt is hozzátette, hogy megváltoztatta a felfogását és a látottak óta úgy gondolja, hogy valakik vannak odakint rajtunk kívül.

Ha egy szkepttikus pilóta felfogása ilyen mértékben megváltozik, akkor az általa látottak bizonyára nagy nyomott hagytak benne. Ez a fordulat pedig erősítheti a történet hitelességét is.

Az egyik ilyen felvétel a következő:

A képenlévő tárgynak kissé háromszög alakja van. Az UFO észlelések történelme során már rengeteg olyan felvétel látott napvilágot, melyben háromszög alakú objektumokat látni. Mi lehet a jelentősége a háromszög alaknak? A tény, pedig, hogy a pilóta szárnyakként értelmezte a felvételeket utalhat-e arra, hogy valamilyen titkos földi fejlesztésől van szó?

Hogy pontosan mi van a képeken, azt egyelőre nem tudjuk megmondani, de annyi bizonyos, hogy nem egy szokványos repülő…hanem valami, ami annál sokkal fejlettebb.

Toowoomba Chronicle – 2014 április 21