Home Pszichikus képességek A CIA egykori távolbalátója most iskolát vezet

A CIA egykori távolbalátója most iskolát vezet

0

Egy volt kormányzati médium, aki kémként tevékenykedett, most egy Utah állambeli iskolában, Cedar Cityben vezet olyan tanfolyamokat, ahol a távolbalátást tanítják. Paul Smith egy nevadai kisvárosban nőtt fel, és arab nyelvészként lépett be a hadseregbe mielőtt beszervezték a CIA szigorúan titkos, Csillagkapu projekt néven ismert távlelátó programjába.

Az 1978-ban a marylandi Fort Meade-ben létrehozott program célja az volt, hogy megvizsgálja a pszichikai jelenségek (például atávolbalátás) lehetséges alkalmazását az ország hírszerzési műveleteinek támogatására.

Bár a programban részt vevők közül néhányan azóta is azt állítják, hogy a távmegfigyelést sikeresen alkalmazták a Szovjetunió elleni kémkedésre, a projektet végül 1995-ben törölték, mivel a titkosítás alól feloldott dokumentumok szerint a projekt nem bizonyult elég hasznosnak a hírszerzésben.

Most Smith saját látnoki iskolát vezet és működtet Utahban – Remote Viewing Instructional Services -, amely megtanítja a diákokat arra, hogyan érjék el az elméjüket.

Az órák során egy személy előállhat egy számmal, amelyet a tanulóknak aztán a hagyományos érzékszerveik használata nélkül kell “meglátniuk”.

“Megtanítom nekik, hogyan kapják meg ezt a számot, majd a tudatalattijuk kilép a testükből és kitalálja, hogy mi a szám.” – mondta Smith. “Persze nem tudjuk pontosan, hogy ez hogyan működik. Mindenesetre a megfelelő körülmények között működik.”

“Amíg a Csillagkapu programban dolgoztam, operatív távmegfigyelő voltam, ami azt jelentette, hogy ténylegesen alkalmazott távmegfigyelési projekteket végeztem, hogy megpróbáljak hírszerzési információkat szerezni a potenciális külső fenyegetésekről. Az én sajátos megközelítésem áll a legközelebb az eredetihez.”

Aki be szeretne iratkozni, annak azonban mélyen a zsebébe kell nyúlnia, mivel az egyhetes tanfolyam 3000 dollárba kerül.

Lars_Nissen képe a Pixabay -en.