Home Cikkek A CIA UFO-jelentéseket hozott nyilvánosságra

A CIA UFO-jelentéseket hozott nyilvánosságra

0

0000-6A CIA több száz UFO aktát hozott nyilvánosságra a 40-es és 50-es évekből. Az akták közül néhány eset lett kiemelve, amely érdekes lehet az UFO hívők és szkeptikusok számára egyaránt. Ezeket az iratokat a CIA ún. UFO aktáknak tüntette fel.

A kiemelt anyagok között bizonyosság nélküli fejtegetések is előfordulnak. Vannak azonban konkrét esetek, amelyeket megemlítenek. Ilyen például az 1962-es sheffieldi UFO-észlelés. Az érdekes jelenséget megörökítő képek körül mindig kételyek voltak. Alex Brich, egy angol kereskedő 1972-ben elismerte, hogy a csínytevést még iskolás haverjaival csinálta.

Az UFO flottát egy áttetsző üveglapra festették, majd a művet kijuttatták Sheffield határába. Ezzel sikeresen hozzájárultak az UFO történelemhez. Ennek ellenére a felvételben még mindig sokan hisznek. Nagy valószínűséggel sokan trükköztek Brichékhez hasonló alkotásokkal, amelyekről nem tudunk.

Létezik azonban egy UFO fénykép, amely 1960. október 20-án készült Minnesotában. ?Erről nehéz bármit is bizonyossággal állítani. Úgy tűnik, mintha egy nagy ovális fényforrás lenne.? ? áll a CIA jelentésében. Annak idején az UFO vadászok azt állították, hogy a földönkívüli járművek a felhőkbe bújtak.

A legendás Stock aktát is szabadon olvashatjuk. Az Egyesült Államokban George Stock 1952. július 29-én New Jersey államban Passaick városában lett figyelmes saját kertjében a furcsa repülőtárgyra. Stock úr barátja is jelen volt az eseménynél. Amikor Stock a repülő objektumot észlelte, azonnal beszaladt házába a kameráért. Az objektumról meglepően 5 jó minőségű felvételt készített.

A két férfi egyöntetűen azt állította, hogy az azonosítatlan repülő tárgy 10 méter átmérőjű lehetett, amely 60-70 méteres magasságban hangtalanul repkedett. A nyomozás végül eredmény nélkül zárult. A hatóságok megállapították, hogy az 5 UFO kép és a két férfi vallomása átverés is lehet.

3-50 2-77 0000-6

hir.ma