Home Földönkívüliek A collahuas-i észlelés

A collahuas-i észlelés

0

2013-ban egy rézbánya felett jelent meg egy UFO Chileben, Collahuasi mellett. Ez az egyik legjelentősebb észlelés a közelmúltban.

2014 júliusában a chilei kormány kiadta az eredményeit azoknak a fotóknak a vizsgálatáról, melyeket az eset során készítettek. A képeket a A Különös Légi Jelenségeket Kutató Központ (Centre for the Study of Anomalous Ariel Phenomena (CEFAA)) végezte, amely a Polgári Repülésügy Minisztérium alá tartozik. Ez a szervezet tulajdonképpen azonos az amerikai FAA-val. A beszámolók szerint bányászok az Andokban lévő Plateau térségben egy különös ezüstös korong alakú lassan mozgó tárgyat figyeltek meg, melyet több mint egy óráig meg lehetett figyelni.

A tárgy körülbelül 600 méteres magasságban lehetett a bányászok feje felett és néhányszor helyzetet változtatott. Ennek ellenére a látótérben maradt. A sajtónak egyik szemtanú sem akart nyilatkozni. Az egyikük nek sikerült azonban fotókat és videót is készítenie. A szemtanúknak a környezet is hozzájárult a szerencséhez, mivel a térség ahol az észlelés történt 4200 méter magasan van, ahol kivételesen tiszta az ég. A CEFAA jelentése szerint a tárgy nem lehetett drón mert nem bocsátott ki hangot és nem is volt előre tervezett drón tevékenység a régióban az észlelés ideje alatt.

Mivel a szakértők kizártak mindenféle magyarázatot és nem tudták megállapítani a tárgy eredetét, így kijelentették, hogy UFO észlelés történt. Az ügyben meteorológus is nyilatkozott, aki szintén folytatott le vizsgálatokat kizárva a különleges felhő magyarázatát is. Ami tény marad, hogy az esetről készült fotókon lévő tárgy azonosítatlan marad.

Yahoo News | paranormal.hu