Home Spiritualitás A COVID járvány alatt megnőtt az érdeklődés a paranormális jelenségek iránt

A COVID járvány alatt megnőtt az érdeklődés a paranormális jelenségek iránt

0

Úgy tűnik, a világjárvány megváltoztatta az emberek érdeklődését és nézeteit. Az utóbbi időben ugyanis megnőtt azoknak a száma, akik a szellemekről és kísértetekről szóló történeteket keresik. A közelmúltban sokak által tapasztalt bizonytalanság és szorongás, amelyet a jelenleg is zajló koronavírus-járvány okozott, ezzel a meglehetősen váratlan mellékhatással járt.

Az Egyesült Királyságban a természetfeletti témák és cselekményszálak köré épülő tévé- és streamingműsorok – mint például a BBC “Ghosts” című komédiája és a Netflix “The Haunting of Bly Manor” című sorozata – jelentős érdeklődésnövekedést tapasztaltak.

Danny Robins, a BBC népszerű ‘The Battersea Poltergeist’ podcastja mögött álló férfi úgy véli, hogy ez a “kaotikus, bizonytalan időkkel” magyarázható.

“Ami az embereket igazán érdekli, az ez a kérdés: mi történik velünk a halál után?” – mondta a The Guardiannek.

Szerinte ez a jelenség már korábban is megfigyelhető volt – különösen traumatikus események után.

“Meg lehet húzni a határt a mostani és az első és második világháború utáni időszak között, amikor a természetfeletti érdeklődés fellendült, és ez azzal függött össze, hogy az emberek megpróbálták feldolgozni a gyászt, a káoszt és a bizonytalanságot, és a szervezett vallás nem tudta betölteni ezt az űrt” – mondta.

A Battersea Poltergeistről szóló drámája/dokumentumfilmje például váratlan sikert aratott – olyannyira, hogy azóta tévéműsort, sőt élő országos turnét is indított belőle.

Amikor elveszítjük a hozzánk közel álló embereket, akkor valóban sokan felteszik a kérdést, létezik-e a szellemvilág: tudni akarjuk, hogy van-e élet a halál után.

Miroslava Chrienova képe a Pixabay -en.