Home Paranormális jelenségek A démoni megszállás jelei

A démoni megszállás jelei

0

Rengeteg kultúra és vallás foglalkozik eltévelyedett lelkekkel, akik képesek arra, hogy megszállják az emberi testet és kontrollt gyakoroljanak felette. Most a démoni megszállásról és annak jeleiről olvashattok tőlünk.

A katolikus egyház foglalkozik a démoni megszállással, erre szakosodott papjaik is léteznek. A múltban rengetegszer keverték össze az ördögi megszállást egyes pszichiátriai betegségekkel. A Tourette szindrómában szenvedőket és a skizofréneket sokszor vetették alá ördögűzésnek. A drogos befolyásoltság szintén kavarodásra adhatott okot. Mára azonban a jelenségeket nagyjából elválasztják egymástól.

De mik is azok az intő jelek, amelyből démoni megszállásra lehet következtetni? Saját magunk vagy mások diagnosztizálása ebben az esetben sem egyszerű. Ebben sem árt professzionális segítséghez fordulni, hogyha biztosak akarunk lenni a dolgokban.

Ennek ellenére vannak jelek, amelyek gyanúsak lehetnek. Például, hogyha egy nyitott ember hirtelen hallgataggá válik, esetleg megváltoznak az alvási szokásai (sokkal többet, illetve sokkal kevesebbet alszik). Intő jel lehet még az önbántalmazás vagy az erőteljes káromkodás. Ha a személy hirtelen megijed a vallásos helyektől és tárgyaktól, az szintén a megszállás jele lehet. Emellett sokszor agresszívak, ártatlan emberek és állatok ellen fordulhatnak. A szexualitás iránti kapcsolatuk is megváltozhat. Éjszakánként sokszor elképesztő rémálmoktól szenvednek.

A filmekből is ismerhetjük, hogy néha idegen nyelveken kezdenek el beszélni, amelyet nem is ismerhetnének. Ráadásul a hangszínük és hanghordozásuk is megváltozhat. Természetfeletti képességeik is lehetnek, például kialakul telepatikus erejük. Sokszor előfordul, hogy szemszínük megváltozik, feketévé válik.

Bizzarium | Pete Linforth képe a Pixabay -en