Home Földönkívüliek A Fekete Lovag titka

A Fekete Lovag titka

0

A Fekete Lovag egy fekete színű fémes tárgy, amely az űrben kering a Föld körül. Egyesek úgy vélik, hogy csupán űrszemétről van szó, de vannak akik szerint földönkívüli eredetű eszköz lehet.

Akik az utóbbi elméletet támogatják, úgy vélik, hogy a tárgy egy megfigyelőeszköz, melyet távolról irányít egy földönkívüli faj.

Ami a korát illeti, egyesek szerint már Tesla is képes volt fogni a tárgyból érkező rádiójeleket. Ezeknek a jeleknek a forrását később nem a Fekete Lovagnak, hanem pulzároknak tulajdonították. A pulzár gyorsan forgó neutroncsilag, amely erős mágneses mezővel rendelkezik. Tesla idejében viszont még nem tudták, hogy mik azok a pulzárok, így csak később fedezték fel a lehetséges összefüggést. Ez a magyarázat azonban nem győzött meg mindenkit: még mindig vannak, akik szerint a Fekete Lovag sugároz jeleket.

Ráadásul a tárgy korát illetően vannak akik szerint már évezredek óta a bolygónk körül kering, így kora jóval több mint pár év.

A Fekete Lovaggal kapcsolatos, földönkívüli eredetet támogató elméletek csak felerősödtek, amikor Gordon Cooper űrhajós UFO-t észlelt 1963-ban történt űrsétája során.

Az Amerikai Haditengerészetnek is vannak beszámolói 1960-ból, melyek sötét kémműholdat említenek meg. Ez szintén okot adhat a gyanúra.

A híres fotó, amely a Fekete Lovagról készült 1998-ban, az elmúlt években új magyarázatot kapott: a magyarázat szerint egy hőfóliáról van szó, amely szándékosan eltakar egy amerikai kémműholdat még a Hidegháborús időkből.

Semmi sem mond ellent annak a magyarázatnak, hogy űrszemétről lenne szó, egyesek mégis hisznek abban, hogy a tárgy földönkívüli eredetű.

Így nem valószínű, hogy a Fekete Lovag köré épült elmélet egyhamar feledésbe merül.

A képet készítette: NASA