Home Cikkek A fekete lyukak átjárók lehetnek a túlvilágra?

A fekete lyukak átjárók lehetnek a túlvilágra?

569
0
Megosztás

Stephen Hawking szerint a fekete lyukak portálok lehetnek egy párhuzamos univerzumba. Mások viszont úgy vélik, hogy a mi világunk egy másik pontjára vihetnek minket a fekete lyukakból nyíló féregjáratok. De mi van akkor, ha ezek a féregjáratok ugyanoda vezetnek: a túlvilágra.

A fekete lyukak és a féregjáratok fogalma némiképp összemosódik a fejekben. Nem minden féregjárat fekete lyuk, viszont minden feketelyuk egyben féregjárat is lehet, hiszen valahová kilyukad, valahol van egy másik oldala, egy másik vége, ahol az anyag kiáramlik.

1

A fekete lyukak és féregjáratok rejtélye

Korábban úgy gondolták, hogy a fekete lyukak mindent elnyelnek maguk körül, és még a fényt, valamint az információt sem engedik ki önmagukból, és minden anyag, minden infó egyetlen szingularitási pontba zuhan össze.

Ez az elmélet később tovább lett csiszolva, és ma már úgy gondolják a csillagászok és elméleti kutatók, hogy a fekete lyukaknak van egy inverz párja, amiket fehér lyukaknak hívunk.

2

Míg a fekete lyuk mindent elnyel, és csapdába ejti a fényt is, addig a fehér lyukak fényt árasztanak, és rengeteg anyagot löknek ki magukból a másik oldalon. Olyanok, mint egy portál, melyen keresztül a téridőn át lehet utazni.

Átjáró a túlvilágra?

Egy elmélet azt pedzegeti, mi van, ha a fekete lyukak valójában mind ugyanoda, ugyanabba a párhuzamos síkba vezetnek, mégpedig a túlvilágra?

Elképesztő és egyben megdöbbentő elmélet, de mivel ne tudjuk, mi van egy fekete lyuk másik oldalán, így azt sem tudjuk megcáfolni, hogy ez ne így lenne.

Logikus lenne, hogy az ilyen csillagászati jelenségek egy másik velünk párhuzamos világba, vagy létsíkba vezessenek minket. Ugyanis bizonyos elméletek szerint szellemeket azért látunk, mert a túlvilág és a mi világunk valamiért interferál egymással, és kapcsolatba lép a két sík.

3

Ezt úgy kell elképzelni, mint két egymással párhuzamos papírlapot, amiket elkezd erősen fújni a szél. A szélviharban a lapok hullámzani, vibrálni kezdenek. HA túl közel van a két lap egymáshoz, előfordulhat, hogy a hullámok összeérnek. Ilyen esetben látunk szellemeket.

Kapcsolat a két létsík között

Ezeket a lapokat, vagy világokat azonban nem csak a hullámok csúcsainak érintkezése hozza kapcsolatba egymással.

Erre szolgálhatnak a fekete lyukak is. Olyanok, mint a kozmikus lefolyók, melyeken keresztül lecsurog világunk összes információja, és anyaga a másik létsíkba, egy másik világba. Minden, amit itt elpusztul, ott újjászületik.

4

Minden, ami ott elpusztul, visszatér majd egyszer ide. Ez egy olyan végtelen körforgás, mely még a buddhizmusban tanított reinkarnációs körforgást is igazolhatja.

Vagyis ha meghalunk, az anyag, amibe be voltunk zárva, itt marad, de lelkünk, egy plazmaállapotban fellelhető részecsketömeg átáramlik majd a másik létsíkra, hogy ott újra testet és formát öltsön.

5

Az elmélet támogatóinak nincsenek bizonyítékai minden csak feltevéseken alapul, de mivel a fekete lyukak belsejébe még soha senki sem repült bele, nem tudhatjuk, hogy mi van odaát, így semmi sem zárható ki.

avilagtitkai.com