Home Kriptozoológia A férfi, aki 30 éve keresi a Loch Ness-i szörnyet

A férfi, aki 30 éve keresi a Loch Ness-i szörnyet

0

Steve Feltham három évtizeden át figyelte Loch Ness-t a rejtélyes szörnyeteg nyomai után kutatva. A legtöbb ember számára a megfoghatatlan Loch Ness-i szörny nyomainak keresése annyiból áll, hogy a víz fölé pillant, abban a reményben, hogy egy rövid pillantást vet egy sötét alakra, amely eltűnik a homály alatt. Steve Feltham számára azonban a lény keresése egy életre szóló megszállottsággá vált.

A dorseti származású Feltham 1991-ben kezdte el keresni a világ leghíresebb tavi szörnyetegét, miután lenyűgözte a feltételezett létezése. Miután eladta a házát, feladta a munkáját és szakított barátnőjével, hogy a szörnyeteg felkutatására koncentrálhasson, ma már egy lakókocsiban él, amellyel állandóan a doresi tó partján parkol.

Azóta abból él, hogy a szörny miniatűr modelljeit árulja az idelátogató turistáknak. Most, 30 év elteltével is erős a szenvedélye a lény megtalálása iránt.

“Szabad ember vagyok, és pontosan azt csinálom, amit szeretek. Nem próbálom megmutatni a világnak, hogy itt a végső bizonyíték, amely megoldja a rejtélyt, hanem a hajsza rabja vagyok. Ez az, ami hajt engem, ez a kaland.” – mondta a The Press and Journal újságnak.