Home Összeesküvés elméletek A férfi, aki megölte Kennedy-t

A férfi, aki megölte Kennedy-t

0

2015 novemberében egy bizonyos James Files azt állította, hogy korábban a maffiának dolgozott és ő volt az, aki leadta a halálos lövést a Dealey Plaza-ban Dallasban. Ez a hely a város parkja zöld övezettel és néhány irodaépülettel.

A férfi mindezt az amerikai Newsmax TV-n jelentette be egy vitákat kiváltó dokumentumfilmben, melynek az ?Én öltem meg Kennedy-t? címet adták.

A dokumentumfilm bizonyítékot mutatott be arra vonatkozólag, hogy ő és nem Lee Harvey Oswald ölte meg Amerika 35-dik elnökét.

A merénylő állítása szerint miután kilőtte a tárat, látta az elnök fejét hátraesni. Egészen addig senki nem vallotta be a Kennedy merényletet és még most is sokan úgy hiszik, Lee Harvey Oswald az elkövető. A film készítői reménykedtek abban, hogy a filmet látva sokaknak megoldódik a rejtély.

A férfiről tudni lehet azt is, hogy nevét Jimmy Sutton-ra változtatta és 1942-ben született Alabamában. Szolgált a hadseregben is, de elbocsátották mert kapcsolatban állt a chicago-I maffiával és a CIA-val. A maffiában Charles Nicoletti maffiaszemélyiség mellett tevékenykedett.

Eközben az elnöki család és a maffia között elhatalmasodott a harag mert az elnök fiútestvére Robert, célba vette a szervezett bűnözést és rajtaütések végrehajtását tervezte meg.

A filmben feltűnt egy Zack Shelton nevű egykori FBI ügynök is, aki az ügyben nyomozó Joe Westnek már adott át belső információkat James Filesről. Joe West magánnyomozóként dolgozott az ügyön.

Később James Files elmondta a magánnyomozónak, hogy kész vallomást tenni abban az esetben, ha védelmet kap és nem kell tárgyalásra mennie. Joe West meg is próbált eljárni az ügyben, amikor 1993-ban meghalt. A férfi sokáig a Danville-i Büntetőintézetben volt. Azzal vádolták meg, hogy 1991-ben lelőtt az úton  két rendőrt.

James Files elmondta azt is, hogy miért éppen a felvonulást választotta színhelyül és hozzátette azt is, hogy egy másik merénylő is jelen volt, csak ő másik helyen várakozott. Az épület mögött egy vasúti sín állt. A férfi vasúti munkásnak adta ki magá, így senki nem figyelt fel rá és betudta szerezni amire szüksége volt rgészen a merénylet napjáig. A merénylet előtt nem sokkal bement a plázába a fegyveréért, amely egy táskában volt, majd elrejtette a vasúton anélkül, hogy bárki észrevette volna.

Az elnöki felvonulás során Kennedy autója éppen olyan szögben fordult, hogy kiválóan rálátott James Files. Ekkor kezdte a férfi bemérni a célt a puska távcsövén keresztül. A lövést köveőtn azonban tudta, hogy nem fejlövés érte az elnököt. Látta ugyan a testét hátraesni, de nem tudta felmérni, milyen súlyos volt a sérülés. Mindenesetre azt az utasítást kapták, hogy nem lőhetnek fejre csak ha mindenképp szükséges. A bal szemét vette célba és olyan volt, mintha testközelben lenne az elnökkel a távcsövön keresztül. Amikor meghúzta a ravaszt, a feje előremozdult, így a bal halántékát találta el, a szeme mögött. Csupán egyetlen lövést adott le.

A lövést egyébként nem neki, hanem elsősorban társának, Mr. Nicolettinek kellett volna leadnia. Amikor a férfi elhagyta a Dealey Plázát, senki nem próbálta megállítani.Volt ugyan két rendőr nem messze tőle, de nem sietett, hogy ne keltsen feltűnést. Megpróbált úgy viselkedni, mint egy átlagos üzletemben, aki éppen ebédszünetre megy.

James Files, aki nem kért semmit az interjúért cserébe, megemlítette a töltényhüvelyt is, melyet megharapott és eltemetett egy fakerítés mellé. Ezt azért tette, hogy megjelölje azt büszkeségből. A hüvely így tartalmazta fogainak lenyomatát.

1987-ben egy férfi és fia meg is találták a hüvelyt, pontosan ott, ahol Files megemlített. A hüvely néhány centiméterre a föld alatt volt. A törvényszéki orvosszakértő megállapította, hogy a hüvelyen valóban emberi fogak lenyomatai találhatók.

A dokumentimfilm azt próbálta bizonyítani, hogy a Kennedy gyilkosságot nem egy magányos merénylő követte el, hanem meg volt szervezve és hogy a James Files féle történet hitelesebb, mint a hivatalos magyarázatok. Mindezek alapján Oswald sohasem lőtt és a maffia végzett vele.

A férfit 2014-ben egy kevésbé szigorú börtönbe vitték, ugyanis 2016-ban szabadult.

Az is kiderült az interjú során, hogy amikor Kennedy leállította a Disznó öböl invázióját 1961-ben, sok CIA ügynök ellene fordult. Ezzel egyidőben bocsátották el James Files-t a hadseregtől és ekkor vált Sam Giancana, a chicagói maffia jobbkezévé.

Állítása szerint a CIA bűnözőkhöz fordult, hogy végezzenek az elnökkel. A történetet hihetőnek gondolta Zack Shelton is. Matthew Smith, egy angol összeesküvés elmélet szakértő is alátámasztotta a történet hitelességét mondván, hogy soha nem voltak kétségei afelől, hogy a CIA érintett volt az ügyben.

Seres Gábor – paranormal.hu