Home Paranormális jelenségek A férfi, akit nem tudtak felakasztani

A férfi, akit nem tudtak felakasztani

0

Régebben a kivégzéshez az akasztás volt a legnépszerűbb módszer. A legtöbb esetben letakarták az áldozat fejét, amely egészen elviselhetővé tette a látványt. Azonban mi van akkor, hogyha ez a biztos módszer mégsem működik?

Az akasztást nem egyszerű túlélni, azonban Joe ?Babbacombe? Lee esete különleges. Az esemény 100 évvel később is rengeteg kérdést vet fel. A férfit brutális gyilkosság miatt ítélték halálra. 1884. november 15-én Emma Keyse-t holtan találták otthonában. A nő torkát elvágták, ráadásul rengeteg sérülés volt a fején. A gyilkosság után a testet is megpróbálták elégetni.

John Lee-t vádolták meg a gyilkossággal. A férfi 1879-ben lépett be haditengerészethez. Lee-t lopásért már korábban is perbe fogták. 1884-ben engedték ki a börtönből, ezért visszatért a birtokra dolgozni. Lee volt az egyetlen férfi házban a gyilkosság idején, ezért ő lett az első számú gyanúsított. Könnyedén el is ítélték, hiába ártatlannak vallotta magát. Lee többször is elmondta, hogy Isten látja az ártatlanságát, ezért meg fogja menteni.

A férfit akasztásra ítélték, a végrehajtás időpontja 1885. február 23. lett volna. A csapóajtó működését többször is ellenőrizték, mielőtt Lee-t a padra vitték volna. A kivégző, James Berry mégsem tudta a csapóajtót működésbe hozni. Amikor harmadjára sem sikerült, akkor a kivégzést elhalasztották. A bíróság ekkor megváltoztatta a férfi büntetését életfogytiglanra. Az indoklás az volt, hogy a férfi eleget szenvedett a kivégzésre készülés alatt. A bíróság szerint a férfi többet szenvedett így, mintha valóban meghalt volna.

22 év börtön után John Lee kiszabadulhatott, később elköltözött Londonba, ahol túlélte a bombázást is. Halálával kapcsolatos körülmények továbbra is tisztázatlanok, jelöletlen sírba temették. Azonban a mai napig nem lehet tudni, hogy a sorsnak, a szerencsének vagy a véletlennek köszönhette-e, hogy harmadjára se nyílt ki alatta a csapóajtó.

Szaszkó Gabriella | kalhh képe a Pixabay -en