Home Cikkek A Föld legrejtélyesebb eltűnt városának nyomában

A Föld legrejtélyesebb eltűnt városának nyomában

0

atlantisz-02Lehetséges, hogy Atlantisz legendás városát lokalizálták? Műholdas fényképezést, földradart és víz alatti technológiát használva Richard Freund, a Hartford Egyetem professzora vezetésével egy kutatócsoport indul az elveszett mitikus hely megtalálására. Freund professzor azt állítja, hogy Atlantiszról már időszámításunk előtt 360-ban Platón is írt, mely a spanyol Do?ana Nemzeti Parkban, Cádíztól északra található, és amelyet egy hatalmas szökőár pusztított el.

Platón azt írta, hogy időszámításunk előtt 9000-ben egy természeti katasztrófa semmisítette meg a várost. A szakértők egy mocsaras vidéket mérnek fel Spanyolországban, az ősi város bizonyítékát keresve.

Az elmélet, hogy Atlantisz a spanyol mocsarak alatt van eltemetve a legújabb a javasolt helyszínek hosszú sorában. 2004-ben amerikai óceánkutatók meg voltak győződve arról, hogy Atlantisz bizonyítékát Ciprus partjainál találták meg. Mások különböző mediterrán szigeteket, Közép-Amerikát, sőt az Antarktiszt jelölték meg lehetséges helyszínként. Freund professzor elmondta, hogy néhány Atlantisz lakó elmenekült a szökőár elől, hogy hasonló “emlékvárosokat” hozzanak létre, melyeket Spanyolország középső részén azonosított.

Amellett, hogy azonosították a város helyszínét, felfedeztek egy sztélét, amely az ősi civilizáció bejáratánál állhatott, és amelyen Atlantisz rég elveszett jelképe látható. A film állításait azonban elutasították, mivel nincs megbízható alapja a tudományos ténynek és a részeredmények téves értelmezésének, melyeket egy kiváló spanyol kutatókból álló csapat végzett. 2005 óta dolgoznak a hatalmas nemzeti park és madárrezervátum helyszínén Cádíz közelében. Ha a csapat egyezéseket talál a Platón leírásában található geológiai formációkkal, és a leletek Atlantisz idejéből származnak, akkor talán közelebb leszünk a világ egyik legnagyobb titkának megoldásához.

Új Világtudat