Home Cikkek A francia UFO hullám

A francia UFO hullám

0

Az 1993. március 30-ról 31-re virradó éjszaka Angliában, Írországban, Skóciában, Franciaországban és Spanyolországban sok szemtanú titokzatos gömböket fényeket észlelt. Több észlelő leírása megegyezett vagy hasonlított egymásra. Az alapos vizsgálat során később kiderült, hogy a szemtanúk egy része a Ciklon-2 orosz rakéta 9 m hosszú és 3 m átmérőjű második lépcsőjének a légkörbe való belépését, visszatérését észlelte éjszaka kettő óra körül.

Késöbb a Base Ovni France kutatói nem csak a francia újságokban és az elektronikus médiában közölt tudósításokat elemezték, hanem körülbelül 50 szemtanúval is beszélgettek. Az észlelések időpontjának az összehasonlításokból megállapították, hogy többségük nem az orosz rakétát látta.

Franciaország délkeleti részén, az Angouleme melletti Belair repülőtér felett 4 szemtanú két, párhuzamosan haladó, erős fényt árasztó gömböt pillantott meg. Az egyik szivar alakú objektum elején erős fény világított, a hátsó része pedig tollforgató alak vörös fényt bocsátott ki.
pic.
Rouillacban néhány csendőr ugyan ilyen gömböket figyelt meg.Bordelaisban egy épület utolsó emeletéről követtek egy alacsonyan repülő, elipszis alakú, eléggé sötét tárgyat, amelynek hátsó része széles fénysugarakat bocsátott ki. Orlut-ban és Charente-ban két szemtanú ugyanabban az időpontban két, egymással párhuzamosan haladó fehér gömböt látott, amelyek csík alakú nyomot hagytak maguk után. Ezeket a gömböket hat angoluemen-i tűzoltó, a balquenforti Ford-gyár két munkása és egy hajókormányosa is látta.

ufocar_052

Toulose mellett egy éjjeli őr két fényes gömböt vett észre. Az északkeletről délkelet felé repülő gömbök aranysárga csíkot hagytak maguk után. A gömbök és a csík között több “szikrakéve” villant fel. Rhone megyében,Croix-Rousse dombján egy házaspár parkoló helyet keresett, amikor óriási fényes háromszög tűnt fel. Az alakzatot fénykévék kísérték. Két másik szemtanú a Saint-Exupéri repülő tér melletti észlelést így elevenítette fel: – Egy nagy vagonra hasonlító, gesztenyebarna objektumot vettünk észre az út felett. Nagyon lassan, alacsonyan, zajtalanul repült és a hátsó részéből szikrakéve pattant ki. Nem sokára Lyontól délre eltűnt.

Lyontól délre solaize-i csendőrök egy szürkés “nagy valamit” láttak, amelynek alsó részéhez 3 gömb kapcsolódott. A gömbök hosszú, sárga csíkot hagytak maguk után. Miután kiszálltak az autójukból, a csendőrök azt tapasztalták, hogy az ismeretlen tárgy zajtalanul repül.

Grenoble-től délre, egy hegy lába alatti faluban, Le Pont de Claix-ben egy szemtanú a hegy alatti lakásának ablakából követett egy ötven méter hosszú, 400 m magasságban repülő objektumot, amely félperc múlva a hegy mögött tűnt el.

Egy községi úton, amely a Regure-tanyát egy nagy községgel köti össze, két rendőr a délkeletre fekvő nagy község felé haladt, amikor keleten egy fényes objektum jelent meg. Miután kiszálltak a kocsijukból, körülbelül 800-1000 m magasságban lassan repülő, 50 m hosszú tárgyat észleltek. Az objektum eleje erős kék fényt árasztott és körvonalai tisztán kirajzolódtak. Egyszer csak az objektum néhány másodpercig zuhanni kezdett, majd hirtelen felemelkedett és a csendőröktől balra repült el a völgy felett. Ugyan abban az időpontban más helységekben is láttak a csendőrök egy ilyen tárgyat.

A Rhone völgyében egy nagy községnél, St. Claire du Rhone-nál 3 csendőr az autójukból pillantott meg egy kb. 300m magasságban repülő objektumoz, amelynek alsó részét vakító fény világította meg. A kocsit vezető csendőr fékezett, amikor úgy tűnt, hogy az ufó leszállással próbálkozik. Néhány perc múlva az azonosiatlan tárgy a sebességét csökkentve felemelkedett, majd egy garázs felett lebegett. A csendőrök elhatározták, hogy megközelítik a garázst. Alig 50 m választotta el őket, amikor észrevették, hogy a 40-50 m hosszú, henger alakú objektum hátsó részén egymástól azonos távolságra lévő, hat fényes hajóablak található. Amikor dél felől egy autó a garázshoz közeledett, az objektum fantasztikus sebességre kapcsolva eltűnt.

Szintén a Rhone völgyében, éjszaka 2 óra 15 perckor, St. Marcel les Soizettól északra 2 rendőr hosszúkás tárgyat pillantot meg. Az objektum elején fehér fényszóró világított, hátsó részén pedig hol vörös hol sárga fény sugár villant fel. A sugarakban szikrák táncoltak. Ezután az ufó dél felé fordult és valószínűleg egy atomerőmű felett is elrepült.

Latogatok.hu