Home Spiritualitás A fresno-i könnyező fa

A fresno-i könnyező fa

0

Ismerünk könnyező szobrokat, képeket, vallási ereklyéket, azonban könnyező növényekről aligha hallottunk még. Létezik egy fa a kaliforniai fresnoban, amelyről a katolikus hívek úgy tartják, hogy Isten könnyei jelennek meg rajta.

A fa, amely valójában egy selyemvirágfa, nagy népszerűsének kezdett el örvendeni, amikor 2013-ban a helyi pap, egy bizonyos Maria Ybarra arra lett figyelmes, hogy folyadékcseppek jelentek meg rajta.

A pap felfedezése után nem sokkal elkezdett terjedni a síró fa híre és a jelenség felkeltette a helyi sajtó érdeklődését is.

Ybarra tiszteletes szerint ha azt mondjuk a fa előtt, hogy ?Dicsőség Jézusnak?, akkor a fa még több könnyet áraszt.

Egy helyi kertész, John Reelhorn azonban más véleményen volt: ő úgy gondolta, hogy van egy más magyarázat is a jelenség hátterére, ez pedig a fán megjelenő tetvek.

A levéltetvek növények nedvét szokták szívni, amely aztán kiválasztásra kerül a rovar testében  és az mézharmatként  ürül ki. Ez a folyadék összegyűlik, majd csepp formájában leesik a fáról.

Az állítást egyetnológus is megerősítette, akit Richard Covelo néven vált ismertté a történetben. A FOX 29-es csatornán adott interjújában elmondta, hogy a selyemvirágfákra jellemzők a levéltetűpopulációk megjelenése amitől a fán lefolyik a nedvesség.

Lehet, hogy ez lenne az igazi magyarázat? A hívők ugyanis valami többet látnak a fában.

A magyarázat ellenére az emberek továbbra is elkezdtek gyűlni és imádkozni. Mindenesetre a pap úgy vélte, hogy akár tudományos, akár vallási nézőpontból közelítjük meg a dolgot, Isten munkájáról kell, hogy szó legyen. A választ talán tudományos kémiai elemzések adhatnák meg, de addig is a fa nem panaszkodhat a hit és szeretet hiányára.

Vajon hogyan nézne ki bolygónk, ha minden fát ugyanígy szeretnénk?

Képünk illusztráció!

mbll képe a Pixabay -en