Home Cikkek A Greywater kertek borzalmas titka

A Greywater kertek borzalmas titka

611
0
Megosztás

Ennek a cikknek az olvasása 3 percig tart

A most következő történetet valaki névtelenül publikálta az interneten. Kiderült, hogy a Greywater kerteknek borzalmasan sötét titka van. A szerző nem részletezi, hogyan is került a félelmetes helyre, csak annyit tudunk, hogy valahol az Egyesült Királyságban lelhető fel a helyszín. Borzongató creepypasta következik!

1

Az épület első pillantásra teljesen elhagyatottnak tűnik, amelyet évtizedek óta pusztulásra ítéltek. A szerző szerint a hely viszont nagyon is lakott. A teljes helyszínnek megvan a sajátos félelmetes atmoszférája. Hiába névtelen főhősünk tavasszal érkezett a helyszínre, akkor sem lehetett a közelben madárcsicsergést sem hallani. Fekete felhők borították az eget a birtok felett. A legfelkavaróbb mégis a sáros, mocsárszerű víz volt, amely körbevette a házat.

2

? A hely halott volt ? mondta a szerző visszaemlékezéseiben. ? Legalább annyira, mint én.
Az ajtó nyitva volt, hívogatva a látogatókat a félelmetes belső térbe. A penész és a rothadás már évekkel ezelőtt győzött az épület felett. Az előtérben a székek felett egy felirat díszelgett: kérem, üljön le.

3

A szerző engedelmeskedett a kérésnek. Várt, kivette a zsebéből a pénztárcáját, ahol egy gyűrött, megviselt fotót tartott egy fiatal, vörös nőről. Sohasem mondta el, hogy a felesége, testvére vagy lánya volt-e, de Emily néven emlegette. Gyönyörű nő volt és a világot jelentette számára.

4

Azt is sugallta, hogy valami borzalmas történt Emilyvel. A ház belsejében egy idős férfi köszörülte a torkát. Felnézett, hogy találkozzon a Greywater kertek gazdájával, aki ezüst pálcát tartott a kezében és öltönyt viselt. Az egyik szemét fekete fedővel takarták le.

5

A férfi úgy hangzott, mintha már évek óta nem szólalt volna meg:
? Van időpontja? ? kérdezte.
? Igen?van egy titkom. Ezt akarom elmondani ? válaszolta.
? Tudom ? mondta, majd maga elé terelt a szerzőt, és a másik szobába vezette, ahol egy hatalmas, régi asztal terült el egy hatalmas könyvvel.

6

Az asztal felé menet a szerző egy óriási betonépítményt fedezett fel a szoba közepén. Ahogy elhaladt mellette megállapította, hogy ugyanaz az undorító, fekete folyadék van benne, ami körbeveszi a házat. Az idős ember kinyitotta a könyvet.
? Mi a neve? ? kérdezte. A szerző elmondta a nevét, felvett egy régi tollat és a tintába mártotta. Amikor befejezte a körmölést, újra a szerzőre nézett. ? Tökéletes, akkor kezdhetjük is.

7

Felvett egy kelyhet, lehajolt a mélyedésbe és a szürke, olajos vízből mert bele. A poharat a könyv mellé helyezte. A víz rothadás és penész szagát árasztotta.
? Vegye el ? mondta. A szerző megbotránkozva nézte a poharat. ? Igya meg a vizet, és a titka azonnal az edénybe száll.

8

? Ne felejtse el, hogyha én őrzöm a titkát, akkor maga soha többé nem mondhatja el senkinek. Még a halálos ágyán sem.
A szerző bólintott, a félelem lebénította.
? Ez azonban nem jelent megváltást. Amit tett az nem megbocsájtható, csak örökre el lesz rejtve. Hogyha emellett dönt, akkor soha többé nem fordíthatja vissza.
A férfi újra bólintott.
? Ezt szeretné? ? kérdezte újra.
? Igen ? válaszolta  szerző.

9

? Miért csinálja ezt? Miért őrzi meg mások titkait?
A férfi felnevetett, ördögi hangjától megrezzent a másik.
? A vakok földjén ? válaszolta. ? Az egyszemű ember a király.
A szerző bólintott, majd megragadta a kelyhet, és kiitta. A borzalmas íz miatt örökkévalóságnak tűnt az elfogyasztása.
?Ezt érted teszem, Em? ? írta az utolsó bekezdésben, amelyben arra utalt, hogy Emily most már biztonságban van.

10

Úgy fest, hogy a Greywater kertek alatt más titkok is lappanganak.

Bizzarium