Home Földönkívüliek A gulf breeze-i UFO észlelések

A gulf breeze-i UFO észlelések

0

1987 és 1988 különleges év volt a Florida állambeli Gulf Breeze néhány lakosa számára. Ed Walters és Frances Walters több száz fotót és köztük egy videót készített azokról a különös égi jelenségekről, melyek az otthonuk felett jelentek meg több alkalommal és sokan úgy gondolták róluk, hogy földönkívüli űrhajók voltak.

Az észlelések szerves részét képzik az amerikai UFO történelemnek is.

Azonban nem csak Gulf Breeze az egyetlen hely Floridában, amely gyakori UFO észlelések helyszínekénk van számon tartva. Indián legendákhoz köthető paranormális tevékenységek és, más, UFO észleléseken alapuló rendőrségi jelentések utalnak arra, hogy Florida állam egén történik valami.

A férfi a fotókat saját birtokán készítette és az esetek a mai napig megosztják a közvéleményt, sokan most se tudják megmagyarázni, mi állhatott a jelenségek mögött.

Ed Walter azt állítja, hogy nem csupán megfigyelte az égi jelenséget. Egy alkalommal a tárgy megégette a birtokán lévő gyepet, máskor kék sugarat lőtt ki, ami megfagyasztotta a lábait.

Ezenkívül többször hallotta, ahogy beszélnek hozzá az idegenek, utasításokat adva és egyszer szemtanúja volt annak, hogy egy idegen áll az ablaka előtt, majd az ágyánál. Egyszer a tengerparton ébredt fel a homokban és nem tudta hogy került oda, képtelen volt elszámolni 90 perccel.

Az esettel kapcsolatban azóta már nagyon sokan megkeresték a házaspárt, érdeklődve a részletekről.

Szkeptikusok szerint azonban csak átverésről van szó. Ed Walters 1990-ben elköltözött onnan és amikor a helyére egy riporter költözött, aki rábukkant egy UFO modellre Ed padlásán. Ed erre válaszolva azt állította, hogy a modellt szándékosan elhelyezték ott, hogy nevetségessé tegyék őt.

Mások hamisítványnak gondolják a fotókat mondván, hogy dupla exponálással készültek a képek, de vannak akik rossz fényképezőre hivatkoznak. Egyesek ember alkotta tárgyakat vélnek felfedezni a fotókon.

Craig Myers újságíró volt a nyomozója a gulf breez-i észleléseknek, melyről a Pensacola News Journalban számolt be többször. Ma előfordul, hogy az észlelések kapcsán előadást tart a Middle Tennessee Állami Egyetemen és meg van győződve arról, hogy a fotók hamsítványok. Szerinte kezdetben kiváló móka lehetett, de aztán felkapták mint hírt és futózűzként kezdett el terjedni, amit aztán Ed Walter ki is használt.

De a szkeptikusokon kívül vannak akik mindig is kitartottaka amellett, hogy az észlelések megtörténtek.

Bruce Maccabee UFO kutató számtalan alkalommal tanulmányozta az eseteket és azon a véleményen van, hogy a képek igaziak és valóban idegen tárgyak voltak az égen.

A kutató szetint ráadásul nem csak a Walter házaspár az egyetlen akik észlelték az UFO-kat. Rajtuk kívül más szemtanúk is vannak (beleértve politikusokat is), akiket nem lehet figyelmenkívül hagyni. Mindez szintén alátámasztja az esetek hitelességét, hacsak nem egy megszervezett csalásról van szó.

Danise Boone szintén a környéken élt lányaival abban az időben. A szemtanú emlékszik rá, hogy egy éjszaka a 98-as autópályán tartózkodott, amikor egy forgó tárgyat pillantott meg a fák felett. Meg van győződve arról, hogy nem repülőgép, se nem helikopter volt.

Hasonló beszámókból mint ez, több száz létezik. Ezek az emberek állításuk szerint mind láttak valamit Gulf Breeze felett abban az időszakban, azonban senki nem szólalt meg az ügyben és nem véleményezte Walter fotóit.

George Williams, a Floridai UFO Kutató Hálózat vezetője nem tud állástfoglalni az ügyben. A szakember alaposan vizsgálta már a esetet és nagyon ellentmondásosnak találja. Azt viszont nem veszi jó néven, hogy Ed Walters UFO modellt készített. Elmondta azt is, hogy bármit is gondol, Gulf Breeze Florida egyik UFO észlelési melegágya marad.

 A szervezet a mai napig kap beszámolókat. Az 1987 és 1988 közötti időszak azonban meglehetősen érdekes.

Ed Walters szerint a kérdésekre a válaszokat csak azok tudják, akik felelősek az észlelésekért és azok nem mások mint az UFO-k idegen pilótái.

Fotó: Ed Walter / Francis Walter 1987-1988