Home Cikkek A HAARP hatása napjainkban

A HAARP hatása napjainkban

455
0
Megosztás

Az, hogy 2013-ban tovább tartotta a tél, még nem csoda, a téli évszakok szinte ciklikusan máskor is meghosszabbodtak. Ám az igencsak furcsa, hogy néhány napja még havazott, aztán berobbant egy szinte nyárias kánikula. Harminc fokok. Utána, május vége felé Nagy-Magyarország keleti felében, Székelyföldön például havazott. Június küszöbe előtt pedig előfordul, hogy éjszaka fagy? Mindez persze országunk sok évszázados történelmében ha ritkán is, de máskor is előfordulhatott, ám az, hogy amerikai típusú tornádók romboljanak, úgynevezett tubák alakuljanak, az már szinte képtelenség. Nemcsak nálunk, Európa más országaiban is. Például Milánón is hatalmas forgószél söpört végig, vagy nálunk június elején Cegléden, Jászberényben és Kunmadarason.

Az üvegház hatás, csökken a Föld bolygót védő ózonréteg – indokolják sokan. Olvadnak a sarki jégtakarók, lassan felmelegszik a golygónk – érvelnek a tudományokban jártasabbak, amíg mások tudálékosan mosolyognak és odavetik: HAARP. Az utóbbi öt betű annak a kísérletsorozatnak a rövidítése, amelyet az amerikaiak évekkel ezelőtt kezdtek el. A RIA Novosztyi hírügynökség információi szerint több orosz katonai szakértő is annak adott hangot, hogy a HAARP egy geofizikai fegyver. Ha nem így lenne, az USA nem áldozott volna rá két évtizedet, és nem fektetett volna 250 millió dollárt pusztán a magas frekvenciájú rádióhullámok kutatásába.

Georgij Vasziljev, a moszkvai Lomonoszov Egyetem fizika tanszékének professzora a Komszomolszkaja Pravda újságnak adott interjújában kifejtette: érdekes összefüggés, hogy a természeti katasztrófák száma ugrásszerűen növekedik, amióta 1997-ben az Egyesült Államok a HAARP rendszereit működésbe helyezte. A fölöttébb furcsa tavasz megint felveti: valami nincs a rendjén a természettel, a rendkívüli időjárásnak valamilyen oka lehet. Igen. Az oka pedig az, hogy beavatkoznak és változásokat kényszerítenek ki.

Az idősebbek talán még emlékeznek arra, hogy a pártállam idején a dél-dunántúli gyakori jégesők megfékezésére kipróbáltak, majd bevezettek egy új technológiát. Rakétákat lőttek fel, amelyek a felhőkben felrobbanva ezüstjodid szemcsékkel permetezték be a sűrűsödő fagyos részeket, és megzavarták a jég kialakulásának a folyamatát. Sok esetben sikerült is elhárítani így a termésre veszélyes jégzáport. Ez volt a múlt, és most idézzünk valamit a jövőből is! Képzeljék csak el, alig egy évtized múlva nyár közepén egy Adrián hajózó milliomos jachttulajdonos csettinthet az ujjaival és azt mondhatja: Főúr, húsz centis hó rendel! Vicces, ugye? Pedig a jacht tulajdonosa átöltözhet a vendégeivel a légkoncicionált kajütben, s mire az odarendelt helikopter felviszi őket az Alpok leközelebbi lejtőjére, ott akkor már frissen hullott hó várja őket. Azt hiszik, sci-fi? Már majdnem valóság. Csupán pénzkérdés. Csakhogy jelenleg néhány nagyhatalom rendelkezik a technológia egyik vagy másik ágával. Ezek természetesen titkosak, és a fejlesztéseket nem adják magánkézbe.

haarp_0708_01

Az „esőcsinálásban” a kínaiak járnak az élen. Nyilván más kutatásokban is, amit nem kötnek az orrunkra, de ők legalább nem titkolják, hogy állami hivatalt hoztak létre az időjárás manipulálására. Sőt, a Pekingi Időjárás-módosító Hivatal az országos meteorológiai szolgálat alá tartozik, és a Peking körüli területek időjárás-kontrolljáért felelős. A Pekingi Időjárás-módosító Hivatal egy 37.000 embert foglalkoztató állami szerv, amely az állami statisztikák szerint 1995 és 2003 között 7,4 billió köbméter esőt hozott létre az egyébként szárazság által sújtott területeken, nagyban növelve így az élelmiszeripar termelékenységét. A hivatal főként felhőképzéssel és a pusztító viharok elhárításával foglalkozik, de ellensúlyozták már több olyan homokvihar hatásait is, ami egyébként 300.000 tonna homokot hagyna maga után a nagyvárosban. A hivatalnak a nyári hőség enyhítése is feladata a nagyobb városokban, hogy így országos szinten csökkentsék az áramfogyasztást, ami a kínai gazdaságnak közvetlen megtakarítást jelent.

Míg a pekingi kormány és 1356 millió kínai büszke lehet az időjárás-módosító hivatal létére és tevékenységére, aminek polgári feladatkörei általánosan ismertek, nyugaton az időjárás manipulálása önmagában is összeesküvés-elméletnek számít, és a nyugati kormányok nem is hozzák nyilvánosságra az ezen a téren elért eredményeket

Hogy az amerikaiak milyen eredményeket értek el, azt nem teszik közzé, ám megtudhatjuk azoktól, akik ellen kipróbálták, vagy bevetették. A téma kutatása során hamar rájöttem, hogy Oroszországot kell választanom, mert ellenük szinte klímaháború folyik. A jövőnk.info és a RIA Novosztyi hírügynökség szerint Nyikolaj Karavajev, korábban a hadsereg alkalmazásában lévő meteorológus nyilatkozata szerint az Egyesült Államok olyan, a klímát manipuláló eszközök kifejlesztésén dolgozik, amit fel tud használni az orosz gazdaság meggyengítésére. Karajev szerint az Egyesült Államok által felbocsátott X-37B egy olyan katonai eszköz, ami alkalmas nagy-kapacitású lézerfegyverek hordozására. Ez az „időjárás-módosító fegyver” képes a nagyvárosokon belüli, valamint az adott ország egyes térségeiben kijelölt célpontokon szinte szaharai, gyilkos hőséget előidézni. Ezzel összefüggésben a meteorológus azt is megemlítette, hogy a szakmabeliek semmivel sem tudják magyarázni a Moszkvában és több európai nagyvárosban tapasztalható nagy hőséget. A témában élénk vita bontakozott ki, az interjú megjelenését követően Vlagyimir Lapsin, az Alkalmazott Geofizika Intézet igazgatója ésszerűtlennek nevezte ezeket az elméleteket, mondván, hogy az Egyesült Államok nagyvárosaiban is elviselhetetlen hőség van, de az elmélet támogatói arra hivatkoznak, hogy a jelenséget ő sem tudja érdemben megmagyarázni.

A szíriai konfliktus kezdetét követően a RIA Novosztyi hírt adott azokról az orosz szakértőkről, akik szerint az idei (tavalyi) feltűnően kegyetlen szárazság Oroszországban annak köszönhető, hogy az Egyesült Államok Oroszországon teszteli az időjárás manipulálására létrehozott katonai fejlesztéseit. Georgij Vasziljev, a moszkvai Lomonoszov Egyetem fizika tanszékének professzora szerint a HAARP működésbe helyezése óta ugrásszerűen növekszik a természeti katasztrófák száma,

Tény, hogy az orosz gazdaság hatalmas veszteségeket szenved el az ország központi részén egyre gyakrabban bekövetkező szárazság miatt. Amikor a téma berobbant a köztudatba, országos szinten a termés 20%-a elpusztult, ami az élelmiszerárak ugrásszerű növekedéséhez vezetett. Alekszej Kokorin, a Klíma és Gazdaság az Energiaszektorban program vezetője is kijelentette, hogy „nem véletlenszerű természeti jelenségekről van szó, és a helyzet csak rosszabbodni fog”. Ő Brezinszki egyik könyvére hivatkozott (Két korszak közt), ami többek közt azt is említi, hogy az időjárás nem csak a társadalmi, hanem a gazdasági rendszerekre is erőteljes hatást gyakorol – bár Brezinszki főként a globális felmelegedésre hivatkozott.

Több szakértő is Kokorin mellé állt ebben a vitában, a University of Ottawa (Kanada) gazdaságtudományi professzora, Michel Chossu-dovsky is azt hangoztatta, hogy a klímaváltozás nem ipari tevékenység eredménye, hanem részben új típusú „nem-halálos” fegyverek kifejlesztésének köszönhető. Az Egyesült Államok régóta kutatja az időjárás manipulálásának lehetséges módszereit, így nehezen lehet véletlennek nevezni, hogy a HAARP aktivitásának kezdete óta világszerte hatványozódik a természeti katasztrófák száma. Chossudovsky értekezésében a HAARP-ot olyan eszközként írja le, ami képes aszályok, szárazságok, hurrikánok, szökőárak előidézésére, de használata még nem kifinomult, és valószínűsíti, hogy a természeti katasztrófák növekvő száma az eszköz „finomhangolásának” tudható be.

Védekezni gyakorlatilag lehetetlen. A jövőnk.info szerint az ENSZ egyik határozata tiltja az időjárás-módosító technológiák katonai alkalmazását, ami arra utal, hogy a nyugati kormányok nagyon is tisztában vannak azzal, hogy vannak időjárás-módosító technológiák, és ismerik azok katonai felhasználási lehetőségeit is. 1975-ben az Egyesült Államok és Kanada egyezményt kötött arról, hogy bármilyen jellegű időjárás-módosító tevékenység esetén értesítik és információval látják el a másik felet. Az Egyesült Államok már a hetvenes években áttörést érhetett el az időjárás módosító technológiák katonai alkalmazása terén, mert 1977. május 18-án Genfben az ENSZ közgyűlés határozott az időjárás-módosító technológiák katonai alkalmazásának és bármilyen ellenséges felhasználásának tiltásáról.

A határozat 1978 októberében lépett érvénybe, az Egyesült Államok elnöke 1979. december 13-án ratifikálta. Miközben a nyugati lakosság azt hiszi, hogy az időjárás módosítása összeesküvés-elmélet, nyugaton külön intézményrendszer alakult ki ezen a téren, kezdve a lehetséges módszerek kutatásait folytató szervezetektől a tevékenységet ellenőrző Észak-Amerikai Államközi Időjárás-módosító Tanácsig. Ez a titkolózás érthető, mivel a nyugati országok láthatóan nem az emberek életét akarják megkönnyíteni a legújabb fejlesztésekkel, hanem sokkal inkább a katonai felhasználás terén érdekeltek.

Térjünk vissza a kevésbé titkolózó kínaikhoz, ahol egyre többet manipulálják az időjárást! Nézzük az MTI és az Index egy korábbi híradását:

Tovább erősítené Peking az időjárást befolyásoló technológiák alkalmazását az országot sújtó aszály miatt – tudósít a China Daily című napilap. Kínában már évtizedek óta használnak ilyen technológiákat a csapadékképződés elősegítésére, elsősorban az ország száraz északi részén, ahonnan a kínai búzatermés nagy része származik. Emellett fontos sport-, politikai és más események idején is alkalmazzák ezeket a módszereket, hogy biztosítsák a napsütést – ez történt például a 2008-as pekingi olimpia megnyitó-ünnepségén is.

Az időjárást a felhőmagvasítás (cloud seeding) elnevezésű módszerrel befolyásolják. Ennek során földi ágyúk vagy repülőgépek ezüst-jodiddal, folyékony nitrogénnel vagy fagyasztott szén-dioxiddal bombázzák az eget. Az anyagok cseppképző hatással bírnak; a felhőkben szétszóródott részecskék körül kicsapódik a nedvesség, és elég nagy tömegű vízcseppek keletkeznek ahhoz, hogy a gravitáció miatt lehulljanak. Az eljárással manipulálni lehet, hogy hol ürüljön ki a felhő, illetve hogy hol ne legyen eső.

Kínában erősen növekszik az ilyen technológiák iránti igény, elsősorban az aszály és jégeső okozta mezőgazdasági károk enyhítésére. A szakemberek ugyanakkor elismerik, hogy a technológia nem tökéletes, még mindig kutatási-használati fázisban van. Kínai kutatók korábban beismerték, hogy nem tudják pontosan mérni a felhőkbe lőtt ezüst-jodid hatását.

A gazdasági érdek azonban, úgy tűnik, háttérbe szorítja a tudományos aggályokat. Kína a világ lakosságának több mint 20, megművelhető földterületének ugyanakkor kevesebb mint 7 százalékával rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a meglévő földekből ki kell hoznia a maximumot. Közelmúltbeli példák is igazolják az aszályok súlyos hatásait. Az országot 2007-ben az évtized legkomolyabb aszálya sújtotta, a mintegy 500 millió tonnás éves gabonatermés 37,4 millió tonnával csökkent.

A hatóságok 2009-ben 840 alkalommal küldtek fel repülőgépeket, hogy próbáljanak esőt csiholni. Emellett 116 ezer speciális rakétát és 890 ezer ágyúlövedéket is kilőttek az év folyamán ilyen céllal.

Hogy az amerikaiak hol tarthatnak most, azt csak becsülni lehet. Mindenesetre az időjárási nyavalyáik egy részét már átadták már más földrészeknek. Néhány éve hobbiból egy speciális program segítségével figyeltem a hurrikánokat. Az egyik ilyen elkapott és foglyul ejtett Floridában, három napig kuksoltam egy biztonságos vasbeton-épületben. Akkoriban fordult elő, hogy előbb egy, aztán később még egy trópusi vihar született valahol Afrika középnyugati partjai mentén, fokozatosan erősödve elindult északnyugatra az Atlanti-óceánon felfelé. Csakhogy a megszokott útvonal, a karibi térség, az USA keleti partvidéke helyett a másik irányba, Európa felé fordult. Hármas erősségű lehetett, de egyre gyengült.

Mire Portugáliánál belépett a kontinensünkre, már 1-es fokozatúra mérséklődött, aztán már csak trópusi viharként söpört át Spanyolországba. Lehet, hogy véletlen volt? Akkor miért ismétlődött meg? Azt is különösnek találtam, hogy az Atlanti-óceán közepén irányt váltott, méghozzá elég éles szögben, hogy ne Miamira zúduljon, hanem mondjuk Lisszabonra. Valakit fel is hívtam, de az illető statisztikai átlagokról mesélt, és szerinte belefért abba a hibaszázalékba, amivel ő számolt. Azt persze akkoriban el sem tudtam volna képzelni, hogy egy hurrikánt, főleg hatalmasat el lehessen terelni az útjáról. Pedig ezt akkoriban már meg tudták csinálni. Ezt erősítette meg az alábbi tallózott írás is, amelyik végre többet is kifecsegett az amerikaiak időjárás-manipulációjáról:

A veterán Ben Livingstone az időjárás módosításának szakértője, az amerikai tengerészet fizikusa. Annak idején tájékoztatást adott Lyndon B. Johnsonnak arról, hogy mennyire volt hatásos az időjárás írányítás a vietnami háború idején az 1960-as években. Akkoriban feladata volt, hogy felhőket gyártson (és esőt – cloud seeding program), amellyel lelassíthatták a vietnami és koreai katonák felfejlődését. Living-stone kijelentette, hogy már több mint 40 évvel ezelőtt a kormányzat számára elsődleges nemzeti programnak számított a hurrikán irányítása (hurrican control), és a technológia tökéletesen működött az időjárás kontrollálására.

Ebben a Prison Planet TV számára készített interjúban elmondja, hogy az amerikai kormányzat évtizedek óta rendelkezik hatalommal az időjárás manipulációjára, hogy csökkentse vagy növelje a szélsőséges időjárás komolyságát a saját céljai szerint.

Dr. Livingstone-t 1966-ban a Tengerészeti Fegyverek Kutató Laboratóriuma (Naval Weapons Research Laboratory) sorozta be egy tengerész gyalogos századba Vietnamban. A fegyverforgatás helyett repülőgépre került, amit – az ő irányításával – felszereltek egy felhőnövelő (cloud seeding equippment) eszközzel. „Az volt a feladatom, hogy felhőket találjak és növeljem azokat a maximális csapadékmennyiség eléréséig” – állítja.

Dr. Livingstone bizonyítékokat mutat meg a Stanford Kutatóintézettől, amely harmadik félként lett bevonva a Project Storm Fury (Őrült Vihar Projekt – időjárás manipuláció program) a kései 60-as évekből. A bizonyíték dokumentuma meggyőzően kijelenti, hogy a hurrikán megállításának tudománya felderített és közvetlenül alkalmas hurrikán előidézésére is, amely komoly károkat, veszteségeket okoz és halált. Livingstone elmondja, hogy a 4 évtizeddel későbbi Katrina-hurrikán pusztítása teljesen minimálisra csökkenthető lett volna, de politikai okokból hagyták, hogy végigpusztítsa az öbölmenti államokat.

Mivel személyesen repült bele 256 bevetésen hurrikánok „szemébe”, ezért megjegyzi, hogy felháborítónak tartja a Katrina-hurrikán meg nem fékezését, pusztító hatásainak nem-csökkentését.

Livingstone tényeket feltáró beszámolója az időjárás manipulációjában mélyen bevont amerikai kormányzat részvételéről évtizedek óta riasztó. A rengeteg bizonyíték a műfelhők hatásairól (chemtrails) és ezek használatáról az időjárásunk és országok éghajlatának módosítására – amely milliók életére és egészségére van hatással –, tettekre szólít fel!

Az előbbi, Prison Planet TV anyaghoz hozzá szóló szakember szerint a közelmúlt időjárási szélsőségei Magyarországon szintén az időjárás-manipuláció következményei. A HAARP technológiájához köthető manipulációs technika megrendelhető. Természetesen ennek csak kormányok és a pénzoligarchia tudja állni a költségeit. Ébresztő, kedves magyarok! Legalább 70 (vagy 100) évvel le vagyunk maradva a csúcstechnológiáktól, és információink hiányosak. Tudomásul kell venni, hogy a mindenkori demokratikus kormányzatok az államok polgárainak ma ellenségei.

Be kell rendezkednünk önmagunk védelmére a saját kormányzatunk ellen. Ellenség bárki, aki odakerül. Aki nem az, azt pedig meg kell védenünk – az életét kockáztatja ugyanis. A harmadik világháború zajlik, a csataterek: a gazdaság, az emberi agy (a pszichénk, gondolataink, érzéseink), az időjárás. A fegyverek pedig a vállalatok tudatos leépítése, tönkretétele, az élelmiszerek mérgezése, az árvizek, az elektronikus manipuláció, a tudatküszöb alatti hipnotikus üzenetek sugárzása a televízióban, bevásárlóközpontokban, multinacionális vállalatok irodáiban, bankokban, a parlamentben és köztereken, otthonainkban.

Latogatok.hu