Home Paranormális jelenségek A hetes szám meghosszabbítja az életet?

A hetes szám meghosszabbítja az életet?

0

A japán Okinava szigetén élő nők átlagéletkora 87, míg a férfiaké 78 év. Sokan életük végéig dolgoznak a rizsföldeken és a gyümölcsösökben, és élvezik a többi ember szeretetét és tiszteletét.

Tudósok és szociológusok is megfigyelték, hogy a japán Okinava szigetén élő nők átlagéletkora 87 év, míg a férfiaké 78 év. Sokan 70-80 évesen is dolgoznak a rizsföldeken és a gyümölcsösökben, és élvezik a többi ember szeretetét és tiszteletét.

Japán orvosok szerint az okinavaiak hosszú életének titka az örökletes tényezők mellett az egészséges életmód, a mértékletes és kiegyensúlyozott táplálkozás, a szabad levegőn való mozgás és gyakori időtöltés, és derűlátó szemléletmódjuk. A kutatók még valamit találtak: a hetes szám, amely alapvető szerepet játszik a felsoroltakban.A szigetlakók mindennapi étrendjének alapelemei az ártalmas szabad gyököket megkötő antioxidánsokban gazdag gabona-, zöldség- és gyümölcsfélék, a hüvelyesek, a halak és a zöld tea.

Az egészséges alapanyagokból elkészített ételekből keveset fogyasztanak – éppen csak annyit, hogy éhségérzetüket csillapítsák, de ne legyen tele a gyomruk, ezért naponta hétszer (!) étkeznek. Mindennap hétféle gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanak, hét kilométert gyalogolnak, hét órát alszanak, és meditatív állapotba merülve hét pozitív gondolatra összpontosítanak.

Mindannyian hisznek abban, hogy az önzetlen szeretet, az optimizmus és a kölcsönös bizalom lassítja, az önzés, a gyűlölet, az irigység és a harag viszont aláássa a testi-lelki egészséget. Mindezt a számmisztika összefüggései is alátámasztják. A 7-es szám a feltétel nélküli, önzetlen szeretet száma, az önbizalom és a hit a legjellemzőbb tulajdonságai közé tartoznak.

Pozitív gondolkodásmódra, meditációra, az önmagunkba való betekintésre, az önismeret fontosságára hívja fel a figyelmünket.Érdemes lenne nekünk is minél előbb elsajátítani az Okinava szigetén élő emberek filozofikus gondolkodásmódját, mert a saját életünkben alkalmazva azt, boldogabban, kiegyensúlyozottabban élhetnénk!