Home A múlt rejtélyei A kívánság fák erdeje

A kívánság fák erdeje

0

Létezik az Egyesült Királyságban egy olyan hely, ahol a kívánságokat a fák teljesítik. Legalábbis látogatók százai lepik el évről-évre a helyet abban a reményben, hogy teljesül kívánságuk.

A legtöbb a fa Cumbria és Portmeirion közelében található, az Egyesült Királyság területén. A BBC szerint, az 1700-as években, skót emberek kezdték el ezt a gyakorlatot, amikor pénzt vertek egy fa oldalába, ezt áldozatnak szánták, és általában azt kívánták, hogy vegyen el valamilyen betegséget.

514

Első ránézésre olyan fa ez is, mint a többi. Aztán közelebb mész hozzá, és megérted, még sohasem láttál hasonlót. Azt mondják a pénz nem fán terem. Ez talán igaz is. Ezt mégis pénzfának nevezik. Az Egyesült Királyságban több ezer idegen azon dolgozik, hogy ilyen ?kívánság fákat? hozzon létre.

Pénzfának nevezik őket, mert több száz érmét kalapáltak a fák kérgébe, reménykedve abban, hogy teljesülni fog az adott kívánság. A járókelők kívánságokat fűztek hozzájuk, egyfajta pozitív változás reményében.

penzfa

Idővel aztán ez a szokás elterjedt a helyiek körében, majd még nagyobb híre ment, így távoli városokból, sőt országokból is ellátogatnak ide idegenek. Az idős fák már szó szerint tele vannak pénzzel, a kívánságok pedig csak sokasodnak. Persze azt nem tudni, hogy vajon bármely kívánság is teljesült volna.

69

Nem tudjuk működött-e valaha a dolog, de a szokás bizonyára már megmarad. Fantasztikus azonban, hogy az emberek véletlenszerűen bukkannak fel és folytatják a hagyományt az Egyesült Királyságban. Lakatokat helyezünk el hidakon, érméket dobálunk kutakba, és érméket kalapálunk fatörzsekbe. Az emberek mindig megtalálják a legszebb kifejezési módját vágyaiknak?

226

Zacc Caféblog