Home Cikkek A legfélelmetesebb lélekfotók

A legfélelmetesebb lélekfotók

1451
0
Megosztás

Az embereket nagyon régóta foglalkoztatja, hogy lencsevégre kapják a szellemeket. Az 1800-as évek közepétől volt erre folyamatos igény. Természetesen ezek a fényképek a mai napig vitákat indítanak, hiszen a legtöbbjük hamis. A lélekfotók java része túlexponált, esetleg manipulált. A lényeg, hogy a mai paranormális kutatók nem veszik őket igazán komolyan. Mindennek ellenére ezek a képek vannak a legközelebb ahhoz, amit bizonyítéknak nevezhetünk a szellemek terén. Most viszont elhoztuk nektek a legnépszerűbb lélekfotókat!

Húszas évek: ektoplazma fotók

Albert Von Schrenk német orvosként gyűjtögette a korai 1900-as évek lélekfotóit, és könyveket is publikált a témában. A legfontosabb, hogy ebben az időszakban fedezték fel a külső protoplazmaréteget, amelyet képmanipulálásra használtak. A képek ennek ellenére igencsak borzongatóak.

Az ismeretlen szellemfotó

A most következő képet 1929-ben készítette egy ismeretlen fotós. Itt is hasonló eljárással lett eltorzítva a szereplő arca.

Abraham Lincoln szelleme

Abraham Lincoln William H. Mumler kapta le az 1860-as években. Mumler a szellemfényképezést teljesen véletlenül találta fel, amikor felfedezett egy másik embert is a képen, később kiderült, hogy kétszeresen exponált fotóról beszélünk. Ennek ellenére Mumler hatalmas üzletet csinált a dologból, hiszen úgy adta el a képeket, mintha a fotókon az elhunyt szerettek jelennének meg.

Telekinézis manifesztáció

A következő képet 1912-ben készítették, amelyen Eva Carriere látható, fénnyel a kezei között. Természetesen ez a kép is átverés.

William Hope szellemképei

A következő képeket William Hope készítette, aki a legismertebb szellemfotós volt a huszadik században. Ezek is kétszeresen exponáltak, de ránézésre is borzongatóak.

Bizzarium