Home Földönkívüliek A lubbock-i fények

A lubbock-i fények

0

Az 1951-ben történt Texas állambeli lubbock-i UFO észlelés máig megoldatlan izgalmas és megoldatlan rejtély.

A jelenség először este 9:20-kor vette kezdetét augusztus 25-én. Egy csoport tudós éppen kint ült a szabadban amikor 15-30 fényes gömböt figyeltek meg a fejük felett V alakpban haladva.

A fények eltűntek, majd újra megjelentek egy órával később, mindkét esetben igen nagy sebességgel mozogtak.

Az észlelés több száz beszámolóban megjelent az ezt követő hetekben az országban.

Az egyik szemtanú, Dr Grayson Mead a következőképp nyilatkozott:

“A méretük hasonló lehetett ahhoz mint egy vacsorához megterített asztal. Zöldeskék színűek voltak, kissé fluoreszkáltak. A teliholdnál kisebbek voltak. 12-15 fény lehetett…körkörösek voltak…rendkívül ijesztő érzésünk támadt.”

Annyira nagy lett az érdeklődés a rejtély megoldását keresve, hogy a tudóscsoport, akik először megfigyelték a jelenséget, saját nyomozásba kezdenek.

Megállapították, hogy a tárgyak mindig északról dél felé haladtak, de legnagyobb erőfeszítéseik ellenére sem sikerült kideríteniük mik lehettek a fények.

Az Amerikai Légierő később megpróbálta megmagyarázni a jelenséget azzal előállva, hogy az emberek a város új utcalámpáinak fényét láthatták ahogyan visszaverődnek madarakról. Ezt a magyarázatot azonnal visszautasították a szemtanúk, akik szerint a fények túl gyorsan mozogtak ahhoz, hogy ez igaz legyen.

Egy Kék Könyv Projektet egykor felülvizsgáló hadnagy a következőket mondta:

“Nem voltak madarak, azok nem verik vissza a fényt, de nem is voltak űrhajók. A fényeket úgy azonosították mint egy nagyon gyakori és könnyen megmagyarázható természeti jelenség. Nagyon sajnálatos, hogy nem fedhetem fel a választ. Az igazság felfedné annak a tudósnak a kilétét, aki megtalálta a választ és megígértem ennek az embernek, hogy megvédem személyének kilétét.”

A hadnagy soha nem mondta el, mi volt pontosan ez a természetes jelenség.

Ally Foster