Home Hírek A medvék tehetnek a jeti-észlelésekről?

A medvék tehetnek a jeti-észlelésekről?

926
0
Megosztás

Egy tanulmány kimutatta, hogy a titokzatos teremtmény maradványai tulajdonképpen három medvefajtól származik.

A jeti, amelyről úgy tartják, hogy Tibet, Bhután és Nepál távoli hegyeiben él, régóta az Himalája hegységében élő emberek spirituális és kulturális szimbóluma.

A lényre néha úgy hivatkoznak mint a “Félelmetes Hóember”, ritkán előforduló emberszabású, amely fontos része lett a Nyugat populáris kultúrájának miután hegymászók nagy lábnyomokat találtak a hóban felfedezőutak során, hogy felmásszanak a Föld legmostohább és legtávolabbi hegyeire.

De valóban egy felfedezetlen emberszabásúról van szó, amely a Himalája hegységeit járja?

Charlotte Lindqvist, a Buffalo-i Művészeti Főiskola docense nemrég tanulmányozni kezdte az állítólagos jetiről begyűjtött mintákat beleértve fogakat, hajmintákat, ürülékmintákat és csontokat.

Miután újraalkották a teljes sejtszintű genetikai genomot a kisebb összetevőkből, a csoportja megállapította, hogy mindannyian ugyanattól a medvefajtáktól származnak: az ázsiai feketemedvétől, a tibeti barnamedvétől és a himalájai barnamedvétől.

“Az eredmények alátámasztják, hogy a jeti legenda a helyi medvéknél keresendő” – mondta Lindqvist.

A csoport kutatója azonban nem veti el teljesen a lény létezését sem.

“Tudományos munka elősegítheti a titkok felderítését, mint például a jetiét.” – mondta. “Atól, hogy nincs bizonyíték ezeknek a lényeknek a létezésére, lehetetlen teljesen kizárni, hogy vannak.”

“Scientific work can help explore myths such as the Yeti,” she said. “Even if there is no proof for the existence of cryptids, it is impossible to completely rule out that they live.”

The Guardian /paranormal.hu