Home A múlt rejtélyei A megtagadott múlt

A megtagadott múlt

0

Egyre több olyan lelet kerül elő, melyeknek a kora jóval idősebb mint maga az emberiség. Mindez arra utlna, hogy nem mi voltunk az első civilizáció ezen a bolygón? Ha igaz, akkor mi történt ezekkel a civilizációkkal? Ha az emberiség valóban idősebb mint azt gondoljuk, akkor az sok kérdést felvet, többek között azt, honnan származunk valójában és kik lehettek az elődeink?

Ami kissé ijesztő, hogy egyes leletek kora eléri a 300 millió évet is, amely már a dinoszauruszok kora. És valóban, egyes leleteken szerepelnek emberek és dinoszauruszszerű lények is, melyek arra utalnak, hogy az ember és az őshüllők együtt élhettek a bolygón. Ezeket az ábrázolásokat régi edényeken fedezték fel egyébként. A probléma az, hogy a régészet sem tud mit kezdeni ezzel a kérdéssel, ugyanis a hivatalos álláspont szerint a sumérok előtt nem létezett értelmes faj a bolygón.

Ha ennek az ellenkezője fog bebizonyosodni, az vajon mennyire fogja befolyásolni az evolúció elméletét? Lehet, hogy a régészet szándékosan nem akarja észrevenni azokat az árulkodó leleteket, melyek ellentmondanak a hivatalos álláspontokkal? Mi a fajunk igaz eredete valójában? És hány korábbi faj létezhetett ezen a bolygón? Ők is emberek voltak?

Egyes tudósok észreveszik ugyan a furcsaságokat a leletek körül, azonban mégis elfordulnak a kérdések elől.

Több kutató szerint hamis az az elképzelés is, miszerint Afrika az emberiség bölcsője feltételezvén, hogy egy földönkívüli civilizáció teremtett minket, de a a feltételezés is ismeretes, miszerint a bolygó több pontján hozhattak minket létre a majom genetikai módosításával.

Egyesek szerint a bolygót csupán örököltük egy előttünk lévő fajtól, akik továbbálltak a világűr más részei felé, hogy újabb bolygókat hódítsanak meg. Ha ez igaz, kérdés, hogy visszatérnek-e?

Amennyiben teljesen más a múltunk, remélhetőleg meg fogjuk ismerni azt és fel fogunk nőni őseink bölcsességéhez.

nonbirinonko képe a Pixabay -en