Home Cikkek A nagy marsi háború 1913-1917

A nagy marsi háború 1913-1917

1824
0
Megosztás

Ennek a cikknek az olvasása 1 percig tart

Orson Welles híres, H.G. Wells Világok háborúja című regényének 1938 rádiós adaptációja inspirálta a HISTORY Nagy marsi háború 1913 – 1917 című műsorát. A kétórás program hatásos és részletes I. Világháborús párhuzamaival egyszerre dráma és dokumentumfilm, amely sci-fi elemek színesítve mutatja be a XX. század eleji háború szörnyűségeit.

A film megmutatja, hogy a kor emberei hogyan tekinthettek a kor háborús gépezeteire. Elmeséli az 1913 – 1917 közötti katasztrofális eseményeket, amikor az emberiségnek barbár idegenek támadásával kellett szembe néznie.

anagymarsihaboru

A valós eseményeken alapuló, fikciós szemszögből bemutatott Nagy marsi háború 1913 – 1917 a kor archív felvételeit különleges effektekkel keverve vetíti elénk a földönkívüliek invázióját, melyben színészek alakítják az összecsapásokat felidéző történészeket és veteránokat.

H.G. Wells nagyhatású művének, a Világok harcának a speciális magyar változata:

A ma már klasszikusnak számító rádiójáték, -amely 1938-ban annyira megtévesztette a hallgatókat, hogy sokan az USA-ban, Chilében, sőt még Ecuadorban is öngyilkosok lettek-hatalmas sikert aratott, és felejthetetlen élménnyel gazdagította a nosztalgiára vágyó nagyközönséget.

A rádiójáték speciális, teljes magyar változata letölthető innen:
http://eper.elte.hu/mp3/vilagok_harca.mp3

Megosztás
Previous articleAz Új Világrend
Next articleAstana titka