Home Földönkívüliek A NASA adminisztrátora a haditengerészeti pilóták UFO-észleléseiről beszélt

A NASA adminisztrátora a haditengerészeti pilóták UFO-észleléseiről beszélt

0

Egy nemrégiben adott interjú során Bill Nelson röviden kitért arra a kérdésre, hogy vajon meglátogatnak-e minket földönkívüliek. A volt floridai szenátor, akit még májusban bíztak meg a NASA adminisztrátorának szerepével, meglepően hosszú választ adott, amikor a hét elején Larry Sabato politológus professzornak adott interjújában diákok az UFO-k témájáról kérdezték.

A hallgatók különösen arra voltak kíváncsiak, mit gondol az Egyesült Államok partjainál végrehajtott kiképzési gyakorlatok során az amerikai haditengerészet pilótái által észlelt UAP-król (azonosítatlan légi jelenségek).

“Beszéltem azokkal a pilótákkal, és tudják, hogy láttak valamit, és a radarjaik ráálltak” – válaszolta Nelson. “És nem tudják, hogy mi az. És mi sem tudjuk, mi az”.

“Reméljük, hogy nem egy olyan ellenfél itt a Földön, amelyiknek ilyen technológiája van. De ez valami. És ezért ez egy olyan küldetés, amely során folyamatosan azt keressük: ‘Ki van odakint? Kik vagyunk mi? Hogyan kerültünk ide? Hogyan lettünk olyanok, amilyenek vagyunk? Hogyan fejlődtünk? Hogyan fejlődött civilizációnk?”

“És vajon ugyanezek a feltételek fennállnak-e odakint egy olyan világegyetemben, amelyben milliárdnyi más nap és milliárdnyi más galaxis van?”. Ez olyan nagy, hogy fel sem tudom fogni.”

“Most még olyan elméletek is vannak, hogy létezhetnek más univerzumok, és ha ez így van, ki vagyok én, hogy azt mondjam, a Föld bolygó az egyetlen hely, ahol olyan életforma él, amely civilizált és szervezett, mint a miénk?”.

Nelson beszélt a NASA DART aszteroida elfogó küldetéséről is.

“Messze, messze odakint, el fogjuk fogni ezt az aszteroidát, és a DART 15 000 mérföld/órás sebességgel fog nekiütközni, meglátjuk, hogy ha csak egy kicsit is, de el tudjuk-e mozdítani a pályáját” – mondta.

Fotó: NASA / JPL-Caltech