Home Cikkek A NASA egy új szerkezetet mutatott be a Mars tanulmányozása céljából

A NASA egy új szerkezetet mutatott be a Mars tanulmányozása céljából

0

Egy kisméretű helikopter lesz az első ember alkotta repülő szerezet, amely végigrepülhet a vörös bolygó egén.

A Marson való repülés meglehetősen nagy kihívás, mivel a bolygónak vékony légköre van. Még a felszín közelében is nehézséget okozna ez a feladat ? olyan, mintha 50.000 méter magasságban akarnánk repülni itt a Földön.

A NASA mérnökei, akik már hat éve dolgoznak a projekten, olyan helikoptert készítettek, amely igencsak könnyű de nagyon stabil.

A helikopter, melynek mérete egy teniszlabdával vetekszik, mindössze 2 kg tömegű lesz, motorja pedig 3000 fordulat / másodperc sebességen fog működni. Ez a sebesség tízszerese a hagyományos helikopterekének.

Mivel a parancsok kiadása sok időt vesz igénybe, ezért a szerkezet önállóan fog működni és önálló, 90 másodpercig tartó repüléseket fog végrehajtani. Fel lesz szerelve napelemekkel és akkumulátorokkal is, hogy hőt és energiát biztosítsanak neki.

A NASA abban reménykedik, hogy öt repülést végre tudjon hajtani a helikopter, de az is lehetséges, hogy ennél többre is képes lesz. Susan Gordon, a NASA egyik munkatársa szerint bármit is tartogasson a repüléstechnika jövője, a Mars és a többi bolygó egei készen állnak arra, hogy meghódítsuk azokat. Szerinte itt az idő, hogy képességeinket és szakértelmünket, melyet a repüléstechnikában felhalmoztuk az évtizedek alatt, végre kamatoztassuk.

Astronomy Magazine | paranormal.hu