Home A tudomány rejtélyei A NASA felvázolta Holdprogramját

A NASA felvázolta Holdprogramját

0

A NASA az Aretmis 3 program keretén belül szeretné megvalósítani a Holdprogramját, ami abból áll, hogy egy kiválasztott férfit és egy nőt küldjön oda, akik tapasztalt űrhajósok.

Így másodszor fog előfordulni, hogy ember jár a Holdon 1972 óta és a program számos tudományos célt tartalmaz, amit az űrhajósoknak kell teljesítenie. Feladataik közé fog tartozni a minták gyűjtése, tudományos eszközök felállítása és vizsgálatok elvégzése a felszínen.

Ezek a feladatok hasonlóak ahhoz, melyeket az Apollo program keretén belül is végeztek az 1960-as és 1970-es években. Thomas Zurbuchen, a NASA egyik tudományos munkatársa szerint a Hold számos tudományos kihívást jelent. A NASA különböző részlegei most együtt dolgoznak azon, hogy kisegítsék egymást és hogy lefektessék a további tudományos kutatások alapjait a Hold felszínén.

Mihelyt az űrhajósok elérik a Hold felszínét, mindent az alaposan előkészített tervek alapján fognak véghezvinni. Lehet, hogy a munka magába fog foglalni egy építkezést is a Holdon, valamint a nyersanyagok előállításához szükséges rendszerek telepítését.

Kathy Lueders, a NASA Holdprogramjának egyik munkatársa közölte, hogy már nagyon várják a küldetés megtervezését.

A program megvalósítását 2024-re tervezik.