Home Földönkívüliek A NASA igazgatója nem hiszi, hogy egyedül vagyunk

A NASA igazgatója nem hiszi, hogy egyedül vagyunk

0

Bill Nelson, a NASA igazgatója a napokban kijelentette, hogy nem hiszi, hogy egyedül vagyunk az univerzumban, miután nyilvánosságra hozták az amerikai hírszerzési jelentést, amelyből kiderült, hogy az amerikai kormány több mint 140 azonosítatlan légi jelenséggel (UAP), közismert nevén UFO-val találkozott.

A titkosítás alól feloldott hírszerzési jelentés szerint az amerikai kormány 2004 óta 144 UAP-val találkozott. Az észlelések közül egyet sikerült teljes magabiztossággal azonosítani, míg a többi rejtély marad.

A kilencoldalas, nem titkosított értékelés számos lehetséges magyarázatot ismertetett az éeszlelésekre, köztük a légköri zavarokat, természetes légköri jelenségeket, szigorúan titkos amerikai kormányzati programokat és külföldi harcászati technológiai fejlesztéseket.

Nelson, aki átnézte a jelentés titkosítás nélküli és titkosított változatát, elmondta, hogy szerinte a Föld nem az egyedüli olyan bolygó a galaxisban, ahol van élet, számolt be róla a The Hill nevű politikai magazin.

“Személy szerint nem hiszem, hogy egyedül vagyunk” – mondta Nelson a CNN-nek adott interjúban.

“Az univerzum hatalmas, 13 és fél milliárd évvel ezelőtt alakult ki. Az emberek ki vannak éhezve az ilyen jellegű információkra, és mi tovább fogunk kutatni” – tette hozzá.

“Nem tudjuk a választ arra, hogy mit láttak a haditengerészeti pilóták. Nyomonkövették, ráállították a radarjukat, miközben a tárgy hirtelen gyorsan mozdult egyik helyről a másikra. És amit a jelentésből megtudunk, ami nyilvános, az az, hogy több mint 140 ilyen észlelés volt” – mondta Nelson.

Hozzátette, hogy a haditengerészet pilótái által észlelt UAP-ok “nem biztos, hogy földönkívüliek”, és esetleg egy ellenséges ország által megszerzett új technológia is lehet. Nelson szerint ha ez utóbbi a helyzet, jobb, ha aggódunk.

Mindenesetre nem hiszi, hogy az Egyesült Államoknak és más országok képesek lennének ilyen repülő tárgyak létrehozására.